Home Gospodarstvo POT zapošljava dvije osobe za održavanje gatera

POT zapošljava dvije osobe za održavanje gatera

PODIJELITE

Plemenita opčina turopoljska na šest mjeseci zapošljava dvije osobe za održavanje gatera autohtone pasmine turopoljske svinje. Riječ je o zapošljavanju putem Mjera aktivne politike zapošljavanja, iz programa Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Program sufinanciranja zapošljavanja, na koji je POT prijavio ovaj natječaj, uključuje hrvatske branitelje bez obzira na duljinu prijave u evidenciji, roditelje iz posebnih kategorija, osobe bez stečene kvalifikacije, mlade osobe do 29 godina prijavljene u evidenciju kraće od četiri mjeseca ili dulje od godinu dana, starije od 50 godina i druge nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju HZZ-a.

U sklopu posla radili bi se popravci ograde gatera u Lukavečkom čretu, zamjena dotrajalih stupova, zamjena dijela žičanog pletiva, sanacija i utvrđivanje prasilišta, sanacija i utvrđivanje hranilišta u svrhu obnavljanja i ponovnog uspostavljanja životnog prostora najstarije autohtone hrvatske pasmine – turopoljske svinje.

– Nastojat ćemo u tijeku ove godine poboljšati uvjete uzgoja Turopoljske svinje u Lukavečkom čretu te se nadamo po završetku natječaja i potvrdu financiranja od HZZ-a. Upravo kroz program javnih radova pronašli smo mogućnost da poboljšamo uvjete uzgoja u gateru, a ujedno i nezaposlenim osobama omogućimo osnovni životni dohodak – poručio je župan POT-a Juraj Odrčić.

Za prijavu na ovaj natječaj bitno je imati položen vozački ispit te završenu srednju školu. Radno iskustvo nije presudno. Radni odnos zasniva se na šest mjeseci, koliko traje vrijeme sufinanciranja mjere. Traje do kraja godine uz mjesečnu bruto plaću od 3 800 kuna i putne troškove. Natječaj je otvoren do 12. lipnja, a više informacija možete pronaći na stranicama HZZ-a ili u goričkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.