Home Najave Poslušajte priče branitelja uz besplatno razgledavanje Spomen parka 153. brigade HV

Poslušajte priče branitelja uz besplatno razgledavanje Spomen parka 153. brigade HV

Sve ovo održava se u sklopu Noći muzeja

PODIJELITE

Ovog petka, 27.1., će se u sklopu Noći muzeja za posjetitelje otvoriti i Spomen park 153. brigade HV u Velikoj Buni. “Muzej je kroz siječanj i veljaču zatvoren za pojedinačne posjete pa je ovo jedinstvena prilika da besplatno obiđete park i čujete zanimljive priče koje se kriju iza izloženih eksponata.”, pozivaju iz Turističke zajednice Velika Gorica.

Spomen park bit će otvoren od 17 – 22 sata. Tada ćete moći ili samostalno ili uz pratnju branitelja, sudionika Domovinskog rata, pripadnika 153. brigade obići spomen park. Uz to će se prikazivati dokumentarni film o ratnom putu na svaki puni sat.

Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica sastoji se od dva dijela. U sklopu vanjskog postava nalaze se ratni izlošci, borbena sredstava koja povezuje šetnica dužine 600 m, noću osvjetljena, a u zatvorenom prostoru Spomen doma površine 260 m 2 smješteni su dokumenti, ratne karte, fotografije s različitih bojišta brigade te pješačko naoružanje. U Spomen domu nalazi se i soba pijeteta s fotografijama poginulih velikogoričkih branitelja i prostorija za prikazivanje dokumentarnih filmova iz ratnog puta 153. brigade HV – Velika Gorica.