Home Gospodarstvo Poslovna ekspanzija: Gorica Staklo zaposlit će 50 posto više djelatnika, a udio...

Poslovna ekspanzija: Gorica Staklo zaposlit će 50 posto više djelatnika, a udio na hrvatskom tržištu povećat će za 42 posto!

PODIJELITE

Gorica Staklo, tvrtka koja zapošljava 65 ljudi, u iduće tri godine zaposlit će gotovo 50 posto više djelatnika. Poslovnu ekspanziju započeli su javljanjem na europski natječaj krajem 2013. godine, prijavljujući vlastiti projekt ‘Prozor mogućnosti’, vrijedan čak 16,4 milijuna kuna. 6,4 milijuna dobili su bespovratno, a kriteriji su bili iznimno strogi.

– Projekt je trebao zadovoljiti različite uvjete, kao što su povećanje konkurentnosti, uvođenje novih tehnologija, povećanje broja zaposlenih i ostalo – kaže projektna asistentica Maja Galeković.

Gorica-staklo-foto1

Realizacijom ‘Prozora mogućnosti’,  tvrtka nastoji ostvariti glavni strateški cilj – povećati produktivnost i konkurentnost poduzeća, zauzeti veći dio domaćeg tržišta i značajnije zakoračiti na inozemna.

– Investiranjem u nabavu najsuvremenijih strojeva u staklarskoj industriji , u postojeći proizvodni proces će se uvesti nove tehnologije što će rezultirati povećanjem kvalitete i kvantitete postojećeg proizvodnog asortimana i izrade novih proizvoda. Dio proizvodnog procesa koji su do sada obavljali kooperanti, uvođenjem nove proizvodne linije odvijat će se unutar poduzeća, čime će se u konačnici ostvariti uštede i  postići veća konkurentnost – pojasnila je Galeković.

gorica-staklo

Vinko Huzjak, suvlasnik Gorice stakla i voditelj projekta,naglašava kako će tvrtka do 2018. godine znatno povećati svoje kapacitete te zapošljavati nove djelatnike.

– Dobit ćemo jedan veliki asortiman novih proizvoda i povećati kapacitete za barem 30 posto, ako ne i više. Broj zaposlenika planiramo povećati za 50 posto. U konačnici, u iduće tri godine planiramo proširiti svoj udio na nacionalnom tržištu za čak 42 posto – napomenuo je Huzjak.