Home Izdvojeno POPIS IDEJA Što ljeti raditi u Velikoj Gorici i okolici?

POPIS IDEJA Što ljeti raditi u Velikoj Gorici i okolici?

Donosimo biciklističke rute, ideje za adrenalinske sportove i razgledavanja ..

PODIJELITE

Ljeto u Velikoj Gorici zvuči kao idealna prilika za iskušati sve ljepote našeg lokalnog kraja. Ako niste imali priliku ići na more ili vas to tek kasnije čeka, ove tople dane možete iskoristiti za razgledavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti ili aktivan vikend u prirodi.

U nastavku donosimo nekoliko ideja kako provesti ljeto u Velikoj Gorici.

Biciklirajte kroz predivnu prirodu

Ako volite aktivno provoditi vikende, ovo je super ideja za cijelu obitelj ili društvo. Na području Zagrebačke županije postoje brojne biciklističke rute poput one u Vukomeričkim Goricama. Uživajte u zelenoj prirodi i svim ljepotama naših šuma. Na putu do šuma ne zaboravite skoknuti niti do ugostiteljskih objekata ili izletišta koji nude odličnu ponudu.

Jahanje i posjest rančevima

Na području Turopolja nekoliko je odličnih rančeva na kojima možete iskušati svoje sposobnosti jahanja, naučiti jahati, ali i samo uživati u ovim predivnim bićima. Posjet ranču odlična je aktivnost za cijelu obitelj. U okolici Velike Gorice možete posjetiti Ranch Kurilovec, KK Agramer, Western Ranch Kauboj, grunt obitelji Dijanežević, posjet obitelji Mikulin u Bukevju ili isprobajte konjičku stazu u Veleševcu dugu čak 85 kilometara.

Adrenalinski parkovi

Ako želite uživati s obitelji ili društvom u zabavnim igrama, posjetite jedan od adrenalinskih parkova na području Turopolja. AvanTuropolje i Adrenalinski park Hotnja Exreme Centar u svojim ponuda imaju obilaske quadom, paintball, airsoft, veslanje kanuima, stijene za penjanje, ljudski stolni nogomet.. baš razne aktivnosti koje će vas nasmijati i zabaviti. Uz to, i na Ključić brdu možete isprobati paintball s društvom.

Pješćana arena u Centru grada

Za dobru zabavu vikendom ne morate ići daleko od grada, zapravo uopće. Na popularnom Betoncu možete uživati u pješćanoj areni i teniskim terenima. Teniski tereni nalaze se na nekoliko lokacija, a upravo taj sport zvuči kao dobra društvena rekreacija.

Manifestacije, povijesne znamenitosti

U šetnjama ili vožnjama nikako ne propustite pogledati naše kulturne i povijesne znamenitosti – kurije, čardake, Arheološki park Andautonija, Muzej Turopolja, Vrata od Krča, stari dvorac Lukavec, Lučelnicu.. brojne su lokacije koje vrijedi posjetiti. Više informacija o Turopolju te prirodnim i kulturnim znamenitostima radnim danom možete saznati i u Centru za posjetitelje Velika Gorica.

Ne zaboravimo i na odličnu manifestaciju 7. kolovoza “Vidim, čujem i mirišem ljeto” u Vukovini koja donosi predstavu, projekciju, radionice i pečenje pečenika. Lokacija manifestacije je dvorište kurije Alapić gdje će se održati predstava Kerekesh teatra, filmska projekcija kina POUVG, radionica oslikavanja odbačenih predmeta za male i velike te pečenje pečenika.