Home Vijesti Ponovno kažnjeni biciklisti jer se nisu kretali biciklističkom trakom

Ponovno kažnjeni biciklisti jer se nisu kretali biciklističkom trakom

Cilj ovakvih policijskih akcija je poticanje pozitivnih ponašanja u prometu

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Velikogorička policija je u periodu od 8. do 9 rujna, u vremenu od 10 do 18 sati provela akciju nadzora motocikala, mopeda i bicikala. Ukupno su zabilježili 25 prekršaja. Najveći broj prekršaja su napravili biciklisti, točnije njih četvero koji se nisu kretali biciklističkom trakom. Uz to su se vozači vozili nepropisnom brzinom, pod utjecajem alkohola te s nevažećom vozačkom dozvolom.

Tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika. “Cilj ovakvih akcija je poticanje pozitivnih ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača“, navode iz policije.

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu su pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala. Naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.