Home Izdvojeno PONOS GRADA Nagrađeni mladi i uspješni sportaši

PONOS GRADA Nagrađeni mladi i uspješni sportaši

Nagrađeni su hrvači Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, boksač Bernard Grgić te kuglačica Kjara Mazulović

PODIJELITE

Gradonačelnik Krešimir Ačkar nastavlja s prijemom i nagrađivanjem uspješnih sportskih nada našeg grada. Danas su tako nagrađeni hrvači Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, boksač Bernard Grgić te kuglačica Kjara Mazulović.

Ačkar je napomenuo kako ovim nagrađivanjem žele pokazati zahvalnost sportašima za sve što čine za promociju našeg grada. “Govorimo o sportovima koji možda nisu toliko u fokusu javnosti, a na kojima se postižu odlični rezultati. Želimo vas prigodno nagraditi i dati vam motiv jer znamo koliko truda, muke i rada stoji iza svake vaše medalje i svega što vi prezentirate. Vaša odgovornost kad osvojite medalju je velika jer postajete uzor i primjer drugima.”, navodi gradonačelnik Krešimir Ačkar te pohvaljuje i trenere nagrađenih sportaša.

Kjara kuglanje trenira već 12 godina te igra 1. Hrvatsku kuglačku ligu. “Moj najveći uspjeh bio je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u kategoriji U23 juniorke. Tamo smo postigle prvo ekipno mjesto te osvojile svjetsko zlato.“, navodi Kjara. Među ostalim uspjesima ističe rezultate u U23 kategoriji s klubom Admiral Zagreb gdje su bile ekipne prvakinje Hrvatske U23 kategorije te parovne prvakinje U23 kategorije. U 1.Hrvatskoj hrvačkoj ligi čvrsto stoje na visokom trećem mjestu, a kako govori, nadaju se još i većem uspjehu.

Iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991. nagrađeni su Tin Hrenković, Dario Hižar, Alexandar Hrženjak, Bruno Barbarić i Filip Đukić s kojima je bio i njihov trener Anri Targuš. “Zahvaljujem na prijemu i što je gradonačelnik prepoznao ulogu djece u sportu i njihov razvoj te koliko je to značajno za naše društvo. Upravo smo se vratili s Prvenstva Zagreba i Zagrebačke županije gdje je bila velika konkurencija. Osvojili smo pet medalja od kojih su tri zlatne, jedno srebro i jedna bronca.”, govori ponosno njihov trener Targuš te dodaje kako su u proteklih dvije godine bili suočeni s nedostatkom natjecanja zbog pandemije. Unatoč tome, uporno su trenirali i na otvorenom i zatvorenom te su jedva dočekali ponovna natjecanja. Samo još ove godine ih čeka oko 15 natjecanja s kojih također očekuju dobre rezultate.

Bernard Grgić iz kluba Nokaut ima samo 14 godina i iznimne uspjehe u boksačkoj karijeri – četiri puta za redom je državni prvak! “Boksom se bavim sedam godina, a prošle godine sam u Sarajevu na Europskom kadetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju.” Na upit o budućim planovima, Grgić puca visoko na europsko i svjetsko prvenstvo.

Čestitamo svim nagrađenim sportašima.