Home Izdvojeno Poljoprivrednik Ivan Palčić iz Vukovine i OSS Buševec dobitnici županijskih priznanja

Poljoprivrednik Ivan Palčić iz Vukovine i OSS Buševec dobitnici županijskih priznanja

Ivan je dobitnik Povelje Zagrebačke županije, dok je Ogranak seljačke sloge Buševec dobitnik nagrade Zagrebačke županije za iznimna dostignuća, a priznanje predsjednice Županijske skupštine dodijeljeno je Stjepanu Kolarcu iz Kravarskog

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija/Dražen Kopač

„Vi ste ponos Zagrebačke županije!“ Riječi su koje su obilježile ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije koja je umjesto u okviru tradicionalne Svečane sjednice Županijske skupštine, zbog epidemiološke situacije održana u skromnijem ali jednako svečanom tonu u prostoru Vršilnice u Zaprešiću.

Uputivši čestitke dobitnicima javnih priznanja župan Stjepan Kožić istaknuo je kako Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja jednoglasno odabralo ovogodišnje dobitnike.

– A kako bi drugačije moglo i biti kada su se pred nama našli životopisi i postignuća vrijedni divljenja. Poljoprivrednik kojeg invaliditet nije spriječio da obrađuje 60 hektara zemlje, kipar čiji je rad prepoznat na prestižnoj izložbi u Parizu, vatrogasci koji su iz goruće kuće spasili staricu. Upravo zbog takvih pojedinaca i udruga Zagrebačka županija još ljepše i plemenitije mjesto za život – rekao je župan Kožić.

Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović zahvalila je svim dobitnicima na trudu, radu i znanju koje ulažu da bi svima u zajednici bilo bolje, a posebnu zahvalu uputila je onima koji su predložili ovogodišnje laureate.

Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je mladom poljoprivredniku Ivanu Palčiću, nositelju istoimenog OPG-a iz Vukovine, a ista je povelja dodijeljena još Gradskom ogranku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza Vladimiru Sruku iz Dugog Sela, Kulturno-umjetničkom društvu Sveta Ana Rozga – limena glazba iz Dubravice te Udruzi osoba s invaliditetom „Sinergija“ iz Samobora.

Nadalje, nagrada Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pribić, za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je pukovniku Hrvatske vojske u mirovini Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, akademskom kiparu Mati Turiću iz Vrbovca, parataekwondoistu Filipu Cimašu iz Rugvice, te Prvom hrvatskom seljačkom prosvjetnom i dobrotvornom društvu – Ogranak seljačke sloge Buševec.

U ime svih dobitnika obratio se mladi vrbovečki kipar Mate Turić, umjetničkog imena Mata CROata.

– Dobra djela i dobre stvari ponekad teže dolaze do izražaja, a priznanja koja smo danas dobili znak su da je netko prepoznao naš rad – rekao je Turić .

Također, prilikom svečanosti dodijeljena su i priznanja župana i predsjednice Županijske skupštine. Priznanje župana dodijeljeno je Mihaelu Severincu iz Jastrebarskoga, a priznanje predsjednice Županijske skupštine dodijeljena su Stjepanu Kolarecu iz Kravarskog, te vlč. Dubravku Škrlinu Hrenu iz Župe Stupnik – Lučko i Udruzi MachLAB iz Dugog Sela.

Čestitke dobitnicima javnih priznanja uputio je i gradonačelnik grada domaćina ovogodišnje svečanosti Željko Turk.