Home Crna Kronika Policija traži razbojnike iz Rakitovca i Donje Lomnice

Policija traži razbojnike iz Rakitovca i Donje Lomnice

Jedan je opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte, a drugi je pokušao opljačkati obiteljsku kuću.

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Na širem velikogoričkom području u zadnjih tjedan dana zabilježena su dva razbojništva. Prvo se dogodilo u subotu, 2. prosinca oko 21 sat u Rakitovcu kada je maskirani počinitelj pozvonio na vrata obiteljske kuće u vlasništvu 76-godišnjaka. Kada je oštećeni otvorio vrata, razbojnik je, uz prijetnju vatrenog oružja, od njega zatražio novac. Na sreću, u kući se u to vrijeme nalazio 16-godišnji unuk te je razbojnik odustao od daljnje namjere ništa ne otuđivši te se udaljio u nepoznato.

– Radi se o muškoj osobi staroj od 30 do 40 godina, srednje tjelesne građe, visine oko 175 centimetara. U trenutku razbojništva bio je maskiran i nosio je šal preko lica, imao je kapu na glavi. Bio je obučen u maslinastu odoru i djelovao je neuredno. Molim sve građane, a pogotovo mještane Rakitovca ako imaju bilo kakvih saznanja da se jave u Policijsku postaju Velike Gorica ili nazovu 192 – poručio je Niko Kuzmanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

U ponedjeljak, 4. prosinca oko 17 sati nepoznati maskirani počinitelj počinio je razbojništvo nad 51-godišnjom djelatnicom poslovnice Hrvatske pošte u Donjoj Lomnici. Uz prijetnju oružja otuđio je 4 300 kuna te se udaljio u nepoznato.

– Radi se o muškoj osobi visokoj 185 centimetara, mršav, na glavi je imao šiltericu, a preko lica šal, bio je obučen u tamniju odjeću. Molim mještane Donje Lomnice ako imaju bilo kakvih saznanja ili ako su vidjeli vozilo ili registraciju neka se jave, a diskrecija je zagarantirana – rekao je Kuzmanović.

Podsjećamo, 27. studenog opljačkana je poslovnica Hrvatske pošte u Velikoj Mlaki, a policija traga za razbojnikom vrlo sličnog opisa.