Home Crna Kronika Policija traga za provalnicima u obiteljske kuće

Policija traga za provalnicima u obiteljske kuće

U potrazi je i za kradljivcima parfema.

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

U noći s 5. na 6. siječnja nepoznati čovjek ušao je u otključanu kuću u Velikoj Mlaki koja je u vlasništvu 51-godišnjaka. Iz hodnika s komode ukrao je crni kožni novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac te je otišao u nepoznatom smjeru. Šteta je oko 2,5 tisuće kuna.

Noć kasnije, sa 6. na 7. siječnja, na meti nepoznatog lopova našla se obiteljska kuća u izgradnji u Mičevcu. Počinitelj je uklonio drvenu ploču s otvora prozora, ušao u objekt te s podrumskih vrata obio lokot iz kojeg je ukrao samohodnu motornu kosilicu. Vlasnika (42) je oštetio za oko tri tisuće kuna.

Policija je u Mičevcu zabilježila još jednu provalu u obiteljsku kuću, ali na sreću lopov nije ništa ukrao zahvaljujući vlasnici kuće koja ga je zatekla na djelu. U subotu 6. siječnja oko 17 sati 46-godišnja vlasnica bila je na prvom katu kuće kada je začula buku iz prizemlja. Sišla je i vidjela nepoznatog čovjeka kako premeće stvari po ormaru i ladicama. Kad ju je spazio, pobjegao je bez ikakvog plijena.

Blagdan Sveta Tri Kralja radni je bio i za dvoje nepoznatih počinitelja koji su iz dm-a na Trgu Stjepana Radića ukrali pet parfema raznih proizvođača. Lopovi su iskoristili zauzetost djelatnice te su između 16 i 16.30 sati ukrali parfeme s polica trgovine. Šteta je procijenjena na točno 1 809,50 kuna.