Home Izdvojeno Policija oduzela 147 vozačkih dozvola

Policija oduzela 147 vozačkih dozvola

PODIJELITE

Na području Policijske uprave zagrebačke tijekom vikenda provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 956 prometnih prekršaja, od čega je 156 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 147 vozačkih dozvola. Kod 28 vozača alkotestiranjem je utvrđeno više od 1,5 promila alkohola u organizmu ili su odbili alkotestiranje.

-Najviša zabilježena koncentracija kod vozača izmjerena je kod 49-godišnjaka koji je u nedjelju, 24. srpnja oko 0.15 sati, u mjestu Kloštar Ivanić upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2.60 g/kg alkohola u organizmu. Najviša zabilježena koncentracija kod vozačice je izmjerena kod 26-godišnjakinje u nedjelju, 24. srpnja oko 4.50 sati, koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 1,69 g/kg alkohola u organizmu.-rekli su u PUZ-u.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 14 vozačica koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano pet osoba kod kojih je test bio negativan, dok je jedna osoba odbila testiranje.