Home Izdvojeno Iskoristite europski novac za humanitarne projekte

Iskoristite europski novac za humanitarne projekte

PODIJELITE

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za financiranje humanitarnih projekata neprofitnih organizacija, odnosno organizacija civilnog društva. U okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. godine osigurano je oko 34 milijuna kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Na natječaj se mogu prijaviti neprofitne pravne osobe kojima je nadležni ured izdao odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a koji će u sklopu svojih projekata pomoći ublažavanje najgorih oblika siromaštva.

Najniži iznos zatraženih bespovratnih sredstava po prijavi je milijun, a najviši 8 milijuna kuna, dok iznos za tehničku pomoć za provedbu projekta iznosi maksimalno četiri posto od zatraženog iznosa. Odobreni projekti će se u potpunosti financirati osiguranim novcem.

Ministarstvo socijalne politike i mladih organizirat će od danas pa do petka informativne radionice za potencijalne korisnike sredstava. Rok za dostavu projektnih prijava je 23. kolovoza, a više informacija o natječaju možete pronaći ovdje.