Home Vijesti Pokušao starcu ukrasti novac pretvarajući se da je policajac

Pokušao starcu ukrasti novac pretvarajući se da je policajac

Sve ovo se odvilo u parku pored policijske postaje Velika Gorica

PODIJELITE

Pisali smo kako je prošlog tjedna došlo do prijevare na štetu 78-godišnjaka koji je nasjeo na priču prevarantice koja se pretvarala da je djelatnica banke. Navela mu je kako novac koji posjeduje nije važeći i da će ga ona promijeniti i tako mu pomoći. Nažalost, muškarac je ostao bez gotovo 10 tisuća eura, a prevarantica je pokušala priču ponoviti samo dva dana kasnije.

Kako nam navode iz policije, radilo se o muškarcu 1945. godište s područja Velike Gorice. Prevarantica je pokušala “prodati” istu priču pretvarajući se da je djelatnica banke. Navela mu je da treba uzeti novac koji posjeduje, staviti ga u kuvertu i s njime izaći u park gdje će ga dočekati policijski službenik koji će to preuzeti.

Stariji muškarac je povjerovao u priču i krenuo s ušteđevinom prema parku kod nebodera, u neposrednoj blizini policijske postaje, no tada je shvatio da bi mogao biti prevaren. “Susreo se s tom osobom, rekao da to ipak neće učiniti pa se vratio nazad u stan. Tada je obavijestio policiju.”, govore iz policije i još jednom pozivaju na poseban oprez kod ovakvih situacija.