Home Vijesti POKUPSKO Idućeg tjedna radionice za sve one koji imaju potrebu za psihološkom...

POKUPSKO Idućeg tjedna radionice za sve one koji imaju potrebu za psihološkom podrškom

Predavanja će se održati za učitelje, roditelje i sve mještane kojima je potrebna psihološka pomoć, a održat će ih psiholozi

PODIJELITE
Foto: Unsplash

S obzirom na to da je potres izazvao mnoge reakcije poput straha i panike, Općina Pokupsko želi pomoći učiteljima u nošenju s kriznom situacijom te kako bi mogli prepoznati simptome kod učenika.

Iz tog razloga će održati predavanje i radionice za učitelje u srijedu, 13. siječnja s početkom u 8 sati. Istog dana u 10 sati u prostorijama škole održat će se radionice za roditelje kako bi ih se osnažilo u procesu ponovnog povratka djece u školu. “Roditelji svoj dolazak trebaju potvrditi razrednicima svoje djece. Broj prisutnih nam je značajan zbog osiguravanja svih epidemioloških uvjeta.”, navode iz Općine.

Održavanje radionica je planirano i za ostale mještane od 12 sati, a namijenjeno je svima koji imaju potrebu za psihološkom podrškom i pomoći. Predviđeno vrijeme trajanja je jedan sat. Da biste sudjelovali, trebate najaviti svoj dolazak na telefon 01 6266 113.

Predavanje i radionice provode se u suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, a provodit će ih psiholozi. “Pozivamo sve one koji su nakon potresa primijetili promjene u svom funkcioniranju, da se odazovu predavanjima i radionicama. To je prva pomoć i način da se ublaže dalekosežne posljedice koje bi ova situacija mogla ostaviti na psihičko zdravlje ljudi.”, dodaju.