Home Izdvojeno Podržite Kristinu Ivanuš iz SOS Dječjeg sela Lekenik: “Moj životni moto je...

Podržite Kristinu Ivanuš iz SOS Dječjeg sela Lekenik: “Moj životni moto je širenje optimizma”

Kristina je među finalistima za nagradu Herman Gmeiner Award koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini. Bavi se fotografijom, ronjenjem i podizanjem svijesti o očuvanju raznolikosti i bogatstva naših mora

PODIJELITE

Kristina Ivanuš ima 21 godinu i štićenica je SOS Dječjeg sela Lekenik. Njena priča zaista je posebna. Naime, svojim radom i trudom na podizanju svijesti o očuvanju raznolikosti i bogatstva naših mora ušla je među 8 finalista za nagradu Herman Gmeiner Award koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini.

“Onečišćenje mora duboko zabrinjava Kristinu. Kao ronilac i podvodni fotograf Kristina u Hrvatskoj aktivno radi na podizanju svijesti o očuvanju raznolikosti i bogatstva naših mora.”, navode na stranici Herman Gmeiner Award.

Kristinina ljubav prema ronjenju i drugim sportovima označila je prekretnicu u njenom životu. Sport je bio način da prevlada neurološko stanje koje joj je otežalo hodanje dok je bila dijete i od 6. godine života borila se s tom bolešću.

Nakon što je 2016. završila tečaj ronjenja, Kristina je postala model te je počela s natjecanjima. U tome je bila vrlo uspješna te je osvajala brojne medalje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovakav životni stil pomogao joj je da 2018. preboli teško neurološko stanje. Danas još uvijek često posjećuje SOS Dječje selo Lekenik gdje pokušava motivirati mlade štićenike da se bave sportom, a posebno ronjenjem.

Danas se školuje za voditeljicu ronjenja u sklopu projekta plavo ronilačko srce Ronilački Klub RONITI SE MORA (projekt edukacije djece bez roditelja, koji djeci pruža teorijska i praktična znanja za ronilačko zanimanje).

“Ona je učinila nemoguće mogućim!” napisala je jedna od djelatnica SOS sela o Kristini, koja je trenutno studentica marketinga i komunikacija na Poslovnoj školi u Zagrebu. “Pobijedila je ograničenja koja joj je nametnula bolest i dokazala je da snažna volja, upornost i vjera u sebe mogu nadvladati sve prepreke.”

Kako bi pomogli Kristini da osvoji nagradu Herman Gmeiner Award možete glasati za nju do 23. srpnja i to na ovom linku. (glasanje se odvija u dva zelena odjeljka na vrhu stranice, na lijevoj strani je popis ženskih kandidata, pa i Kristine)

Kristina za sada ima 54% glasova i u vodstvu je, no omogućimo joj da tamo i ostane.

U sustavu SOS dječjeg sela Hrvatska postoje brojna djeca kojoj bi vaša pomoć itekako dobro došla. Kako donirati možete pročitati na njihovim web stranicama.