Home Izdvojeno Počinje praksa za učenike drugih razreda Srednje strukovne škole

Počinje praksa za učenike drugih razreda Srednje strukovne škole

PODIJELITE

Ovog ponedjeljka počela je nova školska godina te su se u školske klupe vratili i srednjoškolci Srednje strukovne škole Velika Gorica. Učenici drugih razreda od ove godine kreću i na praktičnu nastavu izvan škole gdje će tokom sljedećih godina stjecati praktična znanja i usavršavati svoje izabrano zanimanje pod vodstvom svojih mentora – majstora obrtnika.

Uz obraćanje redovnih nastavnika na početku nove školske godine, učenicima se obratio i predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vlado Mikulčić, te ih pozvao da ozbiljno i savjesno shvate praktičnu nastavu koju će pohađati u radionicama velikogoričkih obrtnika. S obzirom na to da tri godine prođu brzo, bitno je u tom vremenu svladati što je više moguće zanatskog, stručnog znanja i iskustva, kako bi nakon završenog školovanja mogli pronaći posao u struci.

Unatoč trendu odlaska u zemlje EU radi pronalaženja posla, a posljedično i zbog tog trenda, kod domaćih poslodavaca se javlja sve veća potreba za kvalitetnom radnom snagom te će poslodavci rado primati i zapošljavati mlade ljude nakon završenog obrtničkog srednjoškolskog obrazovanja.

Gospodin Vlado Mikulčić naglasio je učenicima da stoga ozbiljno pristupe usvajanju svih potrebnih znanja i kompetencija zanata koje su im dostupne za vrijeme obrazovanja.