Home Vijesti Počele prijave za sudjelovanje u prvenstvu u pripremanju kotlovine

Počele prijave za sudjelovanje u prvenstvu u pripremanju kotlovine

PODIJELITE

U starom dvorcu Lukavec u nedjelju 22. travnja održat će se Svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine koje i ove godine organizira Rotary klub Velika Gorica. Prijave za sudjelovanje su u tijeku, a prijaviti se možete ovdje. Kotlovine će ocjenjivati stručni žiri predvođen vrhunskim velemajstorom kulinarstva Tomislavom Špičekom.

– U kontinentalnoj Hrvatskoj svi tvrde da je baš njihova kotlovina najbolja i da samo oni znaju tajne koje odabrano svinjsko meso, kobasice i začine pretvaraju u deliciju koja se spravlja u kotlu. Upravo to nas je i lani motiviralo da organiziramo prvo prvenstvo, pa će 22. travnja svi koji se žele okušati u spravljanju kotlovine imati novu priliku za dokazivanje – rekao je Damir Kotrman iz Rotary kluba Velika Gorica.Prvenstvo u pripremanju kotlovine imat će i humanitarnu notu jer će se novac prikupljen kotizacijama i prodajom kotlovine iskoristiti u akciji velikogoričkih rotarijanaca ”Pet za izvrsnost” kojom se potiče izvrsnost mladih Velikogoričana, dodjeljuju stipendije, financiraju programi namijenjeni mladima.

Rotary klub Velika Gorica prvenstvo organizira u suradnji s Plemenitom opčinom turopoljskom, a ovogodišnje prvenstvo bit će dio manifestacije Turopoljsko Jurjevo koju organiziraju turopoljski plemenitaši i koja svake godine privlači tisuće posjetitelja u stari dvorac Lukavec.