Home Izdvojeno Plenković u Velikoj Gorici. “Nadam se da smo naučili lekciju i da...

Plenković u Velikoj Gorici. “Nadam se da smo naučili lekciju i da nećemo rasipati glasove”

PODIJELITE

U petak u poslijepodnevnim satima Veliku Goricu je posjetio premijer Andrej Plenković koji je tom prilikom predstavio  kandidate u šestoj izbornoj jedinici. Građanima se u Parku dr. Franje Tuđmana obratio i ministar Davor Božinović.

“Ova lista je spoj mladosti i iskustva, a i mladi i stariji su se dokazali u svom poslu. Imamo i nezavisnu zastupnicu, pokriveni smo teritorijalno i tu su u Velikoj Gorici dva ključna člana HDZ-a, Dražen Barišić i Krešimir Ačkar. Teško je među konkurentima naći listu koja može konkurirati ovoj listi u šestoj izbornoj jedinici. Siguran sam da vi to prepoznajete i da će to prepoznati većina birača. Zajedničkim snagama ćemo postići ono što je za Hrvatsku najvažnije, a to je da slijedeću hrvatsku vladu opet vodi Andrej Plenković.”, izjavio je ministar Božinović.

Na HDZ-ovoj izbornoj listi se od goričkih imena nalaze gradonačelnik Dražen Barišić na četvrtom mjestu te zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar na 13. Na sinoćnjem predstavljanju i gradonačelnik se obratio okupljenima.

“Realnost Hrvatske je teška situacija, ali ona koja ima budućnost, koja nudi optimizam i sigurnost. Spoznajte tko su ljudi u šestoj izbornoj jedinici i cijeloj Hrvatskoj, koji ovoj Hrvatskoj mladima i starijima mogu ponuditi život i mogućnost. Ja bih kao gradonačelnik želio da cijela Hrvatska bude kao Velika Gorica, ali ovaj grad se mora truditi da svojim primjerom omogući da svaki čovjek bude svoj na svojem, da bude dio Hrvatske, a da Hrvatska bude Europa i da građanima ponudi sigurnost.”, zaključio je Barišić.

Okupljenima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je iskazao zadovoljstvo što je listu došao predstaviti u Velikoj Gorici. Ispričao je i nekoliko važnih brojki koje pokazuju što je trenutna Vlada napravila za Zagrebačku županiju. Prisjetio se tako koraka koje su postigli u fiskalnoj decentralizaciji kojom su osnažili funkciju gradova i županija, sredstava Europske unije koje su ovih godina iskorištene te postignutim mjerama za vrijeme koronavirusa. “Našim zakonom o financiranju lokalne samouprave postigli smo, kad se usporede 2018. i 2019., osigurali smo 209 milijuna kuna prihoda više. Prihodi u Zagrebačkoj županiji narasli su za 25 posto. Za ovu županiju ugovoreno je 3,2 milijarde kuna projekata koji dižu gospodarstvo županije. Na zahtjev poslodavaca smo u ovoj županiji osigurali plaće za 43,500 naših sugrađana i privatnom sektoru kao Vlada dali 376 milijuna kuna. Ovaj rezime pokazuje što znači kada je država snažna i kada pokazuje odvažnost i kaže ‘da, sada je trenutak da naš narod shvati kakva je to država’ i kako može stati iza svakog čovjeka kad mu je najpotrebnija, a to znači dati plaće i istodobno ne uzeti doprinose ni poreze. Ni jedna mirovina nije zakasnila i ni jedna plaća nije bila ne isplaćena.”

Govorio je i o protukandidatima na ovim izborima te izjavio kako se nada da su građani naučili svoju lekciju. “Hoćete li glas dati za napredak ili onima koji su na krajnje desnom spektru čiji je jedini cilj oslabiti snagu HDZ-a, gdje se pokazalo u predsjedničkim izborima da je svaki glas za gospodina Škoru, Domovinski pokret ili Most, glas više SDP-u. Nadam se da smo tu lekciju naučili jer je glas njima značio Milanović na Pantovčaku. Ne rasipajmo svoje glasove na ovim izborima, dajmo ih kandidatima Hrvatske demokratske zajednice, ne dopustimo da rasipanjem glasova ova lijeva kobasičarska koalicija koja nema snage izaći sama na megdan protiv HDZ-a već se mora naoružati s ne znam koliko stranaka.”