Home Kultura Pjesma Darije Žilić uvrštena u antologiju hrvatsko bugarskog pjesništva

Pjesma Darije Žilić uvrštena u antologiju hrvatsko bugarskog pjesništva

Riječ je o dvojezičnoj antologiji naslova "Mama" u kojoj je zastupljeno 30 hrvatskih i 30 bugarskih pjesnika i pjesnikinja

PODIJELITE

U Đakovu i u Zagrebu je prezentirana knjiga, pjesnička antologija “Mama” u izdanju Slavenske antologije u kojoj je zastupljeno 30 hrvatskih i 30 bugarskih pjesnika i pjesnikinja s pjesmama na spomenutu temu. Među tim pjesnicima je i velikogorička pjesnikinja Darija Žilić koja ističe kako joj je drago da se u navedenoj antologiji nalazi i njena pjesma iz knjige Svanuće, “Majčina leđa”.

Knjigu su predstavile članica Slavenske akademije, pjesnikinja Sonja Zubović i Elka Nyagolova iz Bugarske, pjesnikinja i urednica, utemeljiteljica Slavenske akademije. Riječ je o dvojezičnoj antologiji hrvatsko bugarskog pjesništva naslovljena „Mama“, koja je promovirana na 16. Međunarodnom festivalu Slavenski zagrljaj u Varni te putem društvenih mreža.

Ukupno 60 autora

Obje antologije objavljene su uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te uz potporu Fonda „Kultura“ Varna iz Bugarske.
Antologija naslovljena „Mama“ donosi ishodišnu emociju pripadanja, plemenitost utkanu u nama i duhovnu povezanost kako s našom zemaljskom majkom tako i s nebeskom majkom te širinu tematike koja kreće od osobne preko opće do univerzalne ljubavi i ljudskosti, što je u ovom kompleksnom vremenu pa i u svakom vremenu čitateljima itekako potrebno.

U ovoj antologiji zastupljeni su sljedeći autori: Ivan Babić, Tomica Bajsić, Enerika Bijač, Boris Domagoj Biletić, Krešimir Bagić, Silvija Benković Peratova, Božidar Brezinčak Bagola, Diana Burazer, Anela Borčić, Ljerka Car Matutinović, Marina Čapalija, Mirko Ćurić, Tomislav Domović, Lidija Dujić, Milan Frčko, Božica Gašparić, Davor Grgurić, Zvjezdana Jembrih, Marina Kljajo Radić, Ivan Kramar, Stanko Krnjić, Maja Kušenić Gjerek, Ružica Martinović Vlahović, Luko Paljetak, Pero Pavlović, Marijana Rukavina Jerkić, Miljenko Stojić, Nataša Vorobjova Hržić, Sonja Zubović i Darija Žilić.