Home Vijesti Petek na Gorice uz provjeru kardiovaskularnog zdravlja

Petek na Gorice uz provjeru kardiovaskularnog zdravlja

Akcija će se održavati od 7.30 do 13 sati na sajmištu

PODIJELITE

Sutrašnji dan će u Velikoj Gorici biti u znaku kardiovaskularnog zdravlja. U sklopu europskog projekta KardioPRotect, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije će u petak na Sajmištu organizirati akciju besplatnog mjerenja krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i zasićenosti krvi kisikom, kao i utvrđivanje indeksa tjelesne mase. Akcija će se održavati od 7.30 do 13 sati, a prisutni će moći dobiti i savjete liječnika vezane uz kardiovaskularne bolesti.

“Ova preventivna akcija dio je projekta KardioPRotect – „Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije”, kojeg zajednički provode Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Dom zdravlja i Ljekarne Zagrebačke županije.”, objašnjavaju organizatori.

Očekuje se da će projektom – kroz stručne, informativno-promotivne i edukacijske aktivnosti te preventivne preglede – biti obuhvaćeno 65.000 osoba. Ukupna vrijednost projekta iznosi 335.746 kuna od čega je 85 % iznosa osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 25% iz proračuna RH.