Home Izdvojeno I ove godine žive jaslice u Kosnici

I ove godine žive jaslice u Kosnici

Članovi Udruge obnovili su štalicu, a glumci iz Udruge i mjesta kroz uloge likova Svete Obitelji, pastira i kraljeva dočarat će biblijske događaje navještenja Blažene Djevice Marije, Isusovo rođenje i dolazak Sveta tri Kralja.

PODIJELITE

Udruga Turopoljska tradicija drugu godinu za redom priprema prikaz živih jaslica. Pripreme za prikaz živih jaslica koji će se održati u subotu, 16. prosinca u 18 sati ispred DVD-a Kosnica u Petini, već su počele. Članovi Udruge obnovili su štalicu, a glumci iz Udruge i mjesta kroz uloge likova Svete Obitelji, pastira i kraljeva dočarat će biblijske događaje navještenja Blažene Djevice Marije, Isusovo rođenje i dolazak Sveta tri Kralja.

– Prošle godine prvi puta smo organizirali prikaz živih jaslica kojih do tada nije bilo u našem mjestu. Odaziv je bio više nego odličan te smo se iz tog razloga odlučili da i ove godine našim mještanima i župljanima organiziramo ovaj događaj. Prošle godine imali smo župni zbor koji je pjevao prigodne pjesme, no ove godine angažirali smo naš zbor koji će odraditi taj dio posla- rekao je Filip Margić, predsjednik udruge Turopoljska tradicija.

Nakon prikaza živih jaslica druženje će se nastaviti uz kuhano vino, fritule i druge delicije koje će za ovu prigodu pripremiti članice Udruge. Iz Udruge pozivaju sve mještane, župljane Župe Šćitarjevo i ljude dobre volje da se odazovu.