Home Izdvojeno Otvorena izložba Vida Vučaka i Duje Šuvara u Galženici

Otvorena izložba Vida Vučaka i Duje Šuvara u Galženici

PODIJELITE

Prošloga petka u Galeriji Galženica postavljena je izložba dvojice goričkih mladih umjetnika – Vida Vučaka i Duje Šuvara. Vučak predstavio je kiparsku instalaciju, a Šuvar slike.

Duje Šuvar diplomirao je slikarstvo 2008. godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a 2011. je na istoj akademiji diplomirao i na Odsjeku za restauriranje i konzerviranje umjetnina. Duje Šuvar je svojim slikama većeg formata na suvremen način prikazao prošlo vrijeme, stare gradske obrte te gradsku vrevu centra grada Zagreba.

izložba vid vučak duje šuvar galženica galerija katd (2)

Vučak je 2009. godine diplomirao kiparstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Do sada se uglavnom bavio spomeničkom i portretnom plastikom.

– Ja sam se poigrao se s metalnim žicama koje sam zavarivao u organske forme. Skulpture su postavljene tako da iz svakog kuta gledanja posjetioci mogu doživiti novu vizuru i novi podražaj za oči. – rekao nam je Vid.

izložba vid vučak duje šuvar galženica galerija katd (1)

Autori su vrlo zadovoljni odazivom, a posjetitelji su i poslije otvaranja ostali u ugodnom druženju. Ukoliko niste bili na otvorenju, izložbu imate vremena pogledati do 18. ožujka.