Home Vijesti Osobna iskustva mladih: Održan panel o programima razmjene i mobilnosti učenika

Osobna iskustva mladih: Održan panel o programima razmjene i mobilnosti učenika

Okupljeni su mogli čuti o iskustvima koja su mijenjala živote

PODIJELITE

U vijećnici Pučkog otvorenog učilišta jučer je održan Panel za srednjoškolske učenike na temu programi mobilnosti za mlade u inozemstvu: osobna iskustva. U organizaciji Rotaract kluba Velika Gorica su željeli dočarati učenicima zašto sudjelovati u programu razmjene.

“Naši mladi gosti su pričali o svojim osobnim iskustvima sa razmjena, bili su fantastični govornici i motivatori. Toliko smo bili ponosni na njih i njihovo iskustvo. Drago nam je da je Rotary odigrao svoju ulogu u tome. Za njih je to zaista bilo kako i sami kažu “najbolja životna odluka”, svaka čast na hrabrosti i njihovim roditeljima i njihovom okruženju koju su takvu odluku podržali jer smo jučer čuli koliko im je to promijenilo život.”, objasnili su organizatori.

Panelisti su pričali o tome kako izgleda školovanje u inozemstvu, kakve mogućnosti postoje kod biranja predmeta, o razlikama u trajanju školske godine, ogromnoj ponudi izvannastavnih aktivnosti, sportovima, izletima i putovanjima, svojim host obiteljima i prijateljstvima za cijeli život s učenicima iz cijelog svijeta.

Trenutno traju prijave za kratkoročne i dugoročne razmjene.