Home Izdvojeno Osobama s invaliditetom iz Velike Gorice osigurano besplatno pravno savjetovanje i korištenje...

Osobama s invaliditetom iz Velike Gorice osigurano besplatno pravno savjetovanje i korištenje bazena

Prema posljednjim podacima, u Velikoj Gorici je 8.883 osoba s invaliditetom, odnosno 1,4 % ukupnog broja osoba s invaliditetom u RH

PODIJELITE

Udruga invalida rada Zagreba provodi projekt naziva “Zdravi i sigurni non-stop” koji sufinancira Grad Velika Gorica u okviru Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za grad Veliku Goricu u 2024. godini.

Ovaj projekt provodi se od 2020. godine i na području Velike Gorice, a ove godine traje od 1. lipnja do 31. prosinca. “Projekt je usmjeren na osobe s područja grada Velike Gorice i njegove okolice koje imaju rješenje o invaliditetu ili stupnju tjelesnog oštećenja, zatim rješenje o osobnoj invalidnini ili tuđoj njezi i pomoći ili potvrdu o statusu osobe s invaliditetom. Projekt obuhvaća tri aktivnosti: promidžbenu aktivnosti, rekreacijsko plivanje i pravno savjetovalište”, objašnjavaju iz Udruge.

Kroz ovaj projekt stoga nude mogućnost besplatnog korištenja bazena osobama s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice na Gradskom bazenu Velika Gorica srijedom od 11,00-12,00 sati. Za aktivnosti rekreacijsko plivanje obavezna je prethodna prijava u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (stanko@uir-zagreb.hr).

Pravno savjetovalište predstavlja aktivnost unutar Projekta kojom je osigurana besplatna primarna pravna pomoć osobama s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice u prostorijama UIR Zagreba (Nova cesta 86, Zagreb), telefonom i internetom, utorkom i četvrtkom od 15,00 do 18,00 sati uz obveznu prethodnu rezervaciju termina savjetovanja osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem e-pošte (pravnik@uir-zagreb.hr) ili telefona 01/4876301, 4829119, 4829392.

“Projekt “Zdravi i sigurni” provodimo već petu godinu zaredom u Velikoj Gorici i okolici. To ukazuje na postojanje interesa i potrebe za opisanim aktivnostima, kao i na njihov uspjeh u poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Taj projekt je otvoren za sve osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice i predstavlja još jedan korak prema izgradnji inkluzivnog društva u kojem svi imaju pravo na zdrav i siguran život.” – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Od ukupnog broja članova s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, UIR Zagreba s područja Velike Gorice i okolice ima 343 registrirana člana (235 žena i 108 muškaraca), dok je prema zadnje objavljenom Izvještaju o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u Gradu Velikoj Gorici na dan 4. rujna 2023. godine bilo registrirano 8.883 osoba s invaliditetom, odnosno 1,4 % ukupnog broja osoba s invaliditetom u RH.