Home Izdvojeno OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog dobila priznanje “Najljepši školski vrt”

OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog dobila priznanje “Najljepši školski vrt”

Vrt je osmišljen kao tradicionalni vrt u kojem su učiteljice s učenicima sadile cvijeće, ljekovito bilje i povrće, a osnovale su ga učiteljice razredne nastave Anka Bašić, Nevenka Boršić, Renata Kolarec i Ivančica Strgar.

PODIJELITE
Foto: OŠ Slavka Kolara, Kravarsko

Osnovna škola Slavka Kolara iz Kravarskog dobila je priznanje Ministarstva znanosti i obrazovanja i HRT-a “Najljepši školski vrt”. U petak, 24. studenog na svečanoj dodijeli primila je priznanje u kategoriji najboljeg početnika u sezoni 2017.

Foto: OŠ Slavka Kolara, Kravarsko

– Vrt su osnovale učiteljice razredne nastave Anka Bašić, Nevenka Boršić, Renata Kolarec i Ivančica Strgar koje su sa svojim učenicima brinule i obrađivale vrt. Vrt je osmišljen kao tradicionalni vrt pa se u njemu sadi cvijeće, ljekovito bilje te povrće. Biljke koje se uzgajaju u školskom vrtu školska učenička zadruga koristi za izradu raznih kozmetičkih preparata. To vrijedno priznanje na svečanoj dodjeli primile su pedagoginja Iva Kovačević i učiteljica Ivančica Strgar – poručili su iz Osnovne škole Slavka Kolara iz Kravarskog.

PRIZNANJE DOBIO I DV LOJTRICA

Dječji vrtić Lojtrica iz Velike Mlake također je dobio ovu vrijednu nagradu. Njihov vrt proglašen je među najljepšima u Hrvatskoj i dobio je priznanje “Najljepši školski vrt”.

Foto: DV Lojtrica, Velika Mlaka