Home Gospodarstvo ORLE: Od ponedjeljka stižu novi spremnici za reciklabilni otpad

ORLE: Od ponedjeljka stižu novi spremnici za reciklabilni otpad

Korištenje za mještane je besplatno te se odvoz iz novih spremnika neće naplaćivati

PODIJELITE

Općina Orle, s ciljem pridonošenja čišćem i zelenijem okolišu ostvarila je novu suradnju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Za svoje mještane nabavili su 725 spremnika od 240 litara za reciklabilan otpad.

Radi se o spremnicima zelene boje s narančastim poklopcem koij će zamijeniti dosadašnje žute vreće. Navode i kako će se spremnici kućanstvima dostaviti na besplatno korištenje te se odvoz otpada iz ovih spremnika ne naplaćuje.

Podjela spremnika po kućanstvima krenuti će od ponedjeljka, 19.04.2021. godine.

Pojasnili su i što se sve može odložiti u te nove spremnike:

  • sve vrste plastike, ambalažu deterdženata, kozmetičkih proizvoda, prehrambenih proizvoda, nepovratne boce i čaše od mlijeka i mliječnih proizvoda, vode i drugih pića te jestivih ulja..
  • plastične i metalne tube svih vrsta (oznake PET, PE-HD, PE-LD, PP, PS itd.), plastične vrećice, čepove, folije i mjehurićastu ambalaže
  • čelične i aluminijske limenke od pića, konzerve od hrane, metalne poklopce i čepove, sve druge sitne metalne predmete aluminijsku foliju (čistu, bez ostataka hrane), aluminijske poklopce čaša od mliječnih proizvoda
  • višeslojna ambalažna pakiranja od napitaka i mliječnih proizvoda (‘Tetrapak”), juha, gotovih jela i grickalica (metalizirana plastična ili papirnata folija)

Također mole mještane da ne odlažu ambalažu s ostatcima sadržaja.