Home Crna Kronika Opljačkani Spar, Studenac i Müller, svi kradljivci uhićeni

Opljačkani Spar, Studenac i Müller, svi kradljivci uhićeni

PODIJELITE

Prošli tjedan gorička policija je zabilježila tri krađe u trgovinama na području Velike Gorice.

Dana 22. veljače tada nepoznati počinitelj ušao je u unutrašnjost trgovine SPAR u Ulici Matice hrvatske te tom prilikom izvršio krađu raznih artikala vrijednosti oko 400 eura. Počinitelj je utvrđen. Radi se o 28-godišnjaku s područja Grada Zagreba.

Dana 28. veljače u trgovini Muller u Ulici Jurja Dobrile u krađi je zatečen maloljetnik. Djelatnici su uočili počinitelja koji se je udaljio no brzom reakcijom policijskih službenika zatečen je s predmetima koje je otuđio. Radi se o više parfema. Predmeti su oduzeti i vraćeni poduzeću.

Dana 29. veljače u trgovini Studenac u Ulici A. K. Miošića izvršena je krađa novca iz registar-blagajne. Počiniteljica (r. 1982) s područja Velike Gorice iskoristila je odsutnost djelatnice koja je slagala robu i tom prilikom otuđila novac i počela se udaljavati u nepoznato. Djelatnica je krenula za njom, a uključio se i slučajni prolaznik koji je zadržao počiniteljicu do dolaska policije. Novac u iznosu oko 200 eura je pronađen i bit će vraćeni trgovini.

>> VIDEO Večeras opljačkan Studenac u Miošićevoj ulici

Iz policije naglašavaju da se u posljednjem slučaju ne radi o razbojništvu ili razbojničkoj krađi nego o običnoj krađi zato što ni tijekom krađe nije primijenjena prijetnja ili sila niti se počiniteljica opirala uhićenju.

“Ona se nije verbalno kamoli fizički obračunala s djelatnicom. Prilikom zadržavanja od strane građanina nije pružala otpor. Da je kojim slučajem fiziči djelovala prema djelatnici, makar je odgurnula nakon što je otela novac, radilo bi se o razbojničkoj krađi. Razbojništvo je ‘silom i prijetnom da bi došao’, razbojnička krađa je ‘silom ili prijetnjom da bi zadržao'”, objašnjavaju iz goričke policije.