Home Izdvojeno Općinski sud nakon višemjesečnih borbi ipak ostaje u Velikoj Gorici

Općinski sud nakon višemjesečnih borbi ipak ostaje u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Na današnjem sastanku gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i velikogoričkih saborskih zastupnika s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem, potvrđeno je da će Općinski sud ostati u Velikoj Gorici, kažu iz Ureda gradonačelnika .

– Zadovoljan sam i drago mi je da smo oko ovog pitanja postigli dogovor i imali jedinstven stav, ja kao gradonačelnik i saborski zastupnici s velikogoričkog područja bez obzira na stranačku pripadnost. Bitni su naši sugrađani i naša pravna gorička javnost koja će, siguran sam, također pozdraviti ovakav rasplet višemjesečne borbe za ostanak suda u Velikoj Gorici. Preostaje još izglasavanje zakona u Saboru, ali s obzirom na jedinstven stav saborskih zastupnika, za očekivati je potvrdu današnjeg dogovora – izjavio je gradonačelnik Barišić.

Podsjetimo, ministar Orsat Miljenić u Velikoj Gorici je najavio kako će reorganizacijom pravosuđa za Općinski sud u Velikoj Gorici postati nadležan Općinski sud Zagreb – jug, a da će građani imati još bolju uslugu. Tvrdio je kako građani neće morati putovati u Zagreb, već će suci dolaziti njima.