Home Izdvojeno Na jesen otvorenje dionice autoceste Buševec-Lekenik. Donosimo cjenik za sve kategorije vozila

Na jesen otvorenje dionice autoceste Buševec-Lekenik. Donosimo cjenik za sve kategorije vozila

PODIJELITE

Planirani rok završetka i puštanja u promet dionice Buševec –Lekenik (autoceste A11 Zagreb-Sisak) je ove jeseni, doznajemo iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Riječ je o dionici od 11,28 kilometara s izgrađenim i opremljenim sustavom naplate. Cestarina će za prvu kategoriju vozila od Mraclina do Lekenika iznositi 9 kuna.

– S obzirom na činjenicu da po projektu autocesta A11 Zagreb-Sisak pod sustavom naplate cestarine te da je  u svibnju 2009. godine završena  izgradnja dionice od čvora Velika Gorica jug do čvora Buševec (9,43 km), s izgrađenim sustavom naplate cestarine (ČCP Mraclin i NP Buševec), a dionica je puštena u promet bez naplate cestarine,  također puštanjem u promet nove dionice Buševec – Lekenik (11,28 km), s izgrađenim i opremljenim sustavom naplate i NP Lekenik naplaćivat će se cestarina – kažu iz Ministarstva.

Sukladno cijeni od 0,46 kuna po km za I skupinu vozila, visina cestarine iznosit će kako slijedi:

ULAZ I Z L A Z
Mraclin Buševec Lekenik
I A 2 5
I 4 9
II 7 15
III 10 22
IV 14 31
 
ULAZ I Z L A Z
Buševec Mraclin Lekenik
I A 2 3
I 4 5
II 7 8
III 10 12
IV 14 17
 
ULAZ I Z L A Z
Lekenik Buševec Mraclin
I A 3 5
I 5 9
II 8 15
III 12 22
IV 17 31

 

autocesta-karta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 km autoceste A11 Zagreb –Sisak, od čvora Velika Gorica jug do Lekenika povezano je na mrežu autocesta (A3) brzom cestom čvor Kosnica-čvor Velika Gorica jug, dok će dio od naplatne postaje Lekenik biti povezan spojnom cestom na državnu cestu D30.

IZVLAŠTENJA U TIJEKU

Za sada nije poznato kada će autocesta biti završena u punom profilu. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na području Dugava( dionica Jakuševac – Velika Gorica jug), ali i postupci izvlaštenja nekretnina (k.o.Odra i u k.o.Jakuševec)

– Predmetni postupci vode se pred Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada. Hrvatske autoceste ne mogu utjecati na dinamiku rješavanja predmetnih postupaka odnosno njihovog okončanja te donošenja rješenja o izvlaštenju na temelju kojeg se izvođač radova uvodi u posao – ističu iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dovršetak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak dalje od Lekenika nije niti predviđen Programom građenja 2013.-2016. U tom razdoblju jedino se planiraju radovi na izmještanju instalacija.