Home Izdvojeno Oni su budućnost naše atletike

Oni su budućnost naše atletike

PODIJELITE

U vrijeme velikih atletskih rezultata koje hrvatski predstavnici postižu na svjetskoj sceni, u Velikoj Gorici raste jedna nova generacija koja ima velike ambicije. Posjetili smo trening mladih nada goričke atletike i uvjerili se da oni misle ozbiljno. Lea, Stela, Mara i Borna u svojim se uzrastima nalaze u samom vrhu hrvatske atletike.

– Želim ostati u atletici. Sviđa mi se. Za osam godina su olimpijske igre i nadam se da ću nastupiti na njima. – rekao nam je Borna Čeran, član Atletskog kluba ‘Velika Gorica’.

borna-atletika-18

Kao svoj kratkoročni cilj Borna je postavio ulazak u kadetsku reprezentaciju. Kako bi ga ostvario morao je uskladiti školske i sportske obveze. Treninzi su prilagođeni školi, jutarnji treninzi počinju u 8,30 ako je škola popodne, a ako ujutro ide u školu treninzi mu počinju u 17 sati. Mladi gorički atletičar nedavno je nastupio u finalnoj utrci sedmih razreda na 60 metara Erste plave lige koja se održala u sklopu Hanžekovićevog memorijala. – Meni se jako svidjelo. Nisam zadovoljan rezultatom, mogao sam i bolje, ali imao sam priliku pogledati i upoznati svjetske atletske zvijezde. – otkrio nam je Borna.

borna-atletika-11

Brigu o njegovom sportskom razvoju preuzeo je njegov djed Dubravko Celjak. Ovaj veliki zaljubljenik u atletiku kaže kako mu je glavni cilj usmjeriti unuka na pravi put i pokušati ga zadržati što duže u atletici, a zadovoljan je i njegovim dosadašnjim rezultatima. – Rezultatima sam jako zadovoljan, ali mogao bi se još malo više potruditi. U svoj kategoriji nalazi se sigurno među prva tri atletičara u Hrvatskoj.- objasni nam je Celjak.

Dubravko, uz unuka, trenira i malu Maru, kako odmila zove Maru Golužu, učenicu Osnovne škole Nikole Hribara pred kojom je blistava atletska karijera.

borna-atletika-5

– Atletikom se bavim već četiri godine. Znala sam obarati i rekorde, a na zadnjem ‘Hanžeku’ otrčala sam utrku na 600 metara za 1,58 minuta. – pohvalila nam se Mara.

U Atletskom klubu ‘Velika Gorica’ zadovoljni su uvjetima rada, a trenutačno u svim klupskim pogonima trenira oko 60-ak atletičara. – Zadovoljni smo situacijom u kojoj se klub nalazi. Imamo dobru infrastrukturu koja je podigla kvalitetu trenažnog procesa i sada nam samo trebaju novi članovi. U ovim uvjetima i uz dovoljan broj aktivnih sportaša u kratkom vremenu doći će i kvalitetni rezultati. – izjavio je Damir Bošnjak, glavni klupski trener.

borna-atletika-14

Kako bi privukao nove članove Klub je pokrenuo atletski vrtić za djecu od četiri do sedam godina i atletsku školu za djecu od osam do deset godina. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela 091 769 7335.