Home Izdvojeno Omiljeno okupljalište najmlađih Goričana

Omiljeno okupljalište najmlađih Goričana

PODIJELITE

Trg Stjepana Radića živnuo je ovih predblagdanskih dana. Zabavni sadržaji koji se ondje nude privukli su brojne Goričane. Najzadovoljniji su zasigurno naši najmlađi sugrađani, koji koriste svaki trenutak kako bi se dobro zabavili. Mnogi od njih upravo ovdje u centru grada naučit će klizati. Od ponedjeljka do petka od 9 do 15,30 sati na gradskom klizalištu održava se škola klizanja, koju vode iskusni treneri.

img_9408

– Djeca u našoj školi klizanja mogu naučiti osnove klizanja poput ustajanja na klizaljkama i osnovnih klizačkih elemenata. Djeca koja su usvojila osnove mogu naučiti naprednije elemente klizanja kao što su različiti okreti, klizanje unatrag, skokovi i brzo klizanje. Pratimo njihov razvoj i stalno nadograđujemo njihovu tehniku, ali s naglaskom na njihovu sigurnost. Stvarno smo zadovoljni djecom i njihovim interesom – rekao nam je trener Martin.

img_9354

Dječje prve klizačke korake često nadgledaju njihovi roditelji ili djedovi i bake, a među njima smo susreli i tatu Davora. – Ovo je jedna divna stvar koju su napravili ove godine. Šteta što nije napravljena i prošle godine. Mislim da je posjećenost vrlo velika. Djeca ovdje mogu puno naučiti o klizanju, a moje dijete nakon svega šest sati škole klizanja pokazalo je veliki napredak. Treneri su zbilja savršeni – otkrio nam je Davor.

img_9351

Klizalište je radnim danom za građanstvo otvoreno od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 9-22 sata. Za sat vremena na ledu i najam klizaljki trebat ćete izdvojiti 20, odnosno 15 kuna ako imate vlastite klizaljke. Od 20. prosinca i tijekom školskih praznika klizalište će za građanstvo biti svaki dan otvoreno od 9 do 22 sata.

img_9335

U strogom centru grada niknulo je i jedno selo. Malo čarobno selo dom je Djeda i Bake Božićnjak, kojima svesrdno pomažu njihovi vilenjaci. Selo se sastoji od dvije kućice i šatora u kojem vilenjaci pričaju djeci priče, crtaju i igraju se s njima. Na njihovim štandovima mogu se kupiti rukotvorine, koje mogu biti izvrstan poklon za predstojeće blagdane, a novac zarađen njihovom prodajom bit će doniran u humanitarne svrhe. Iza ovoga projekta stoji gorička Udruga za promicanje kulture ”Art Incognito”.

img_9332

– Udruga je osnovana prije pet godina. Pokrenula ju je grupica entuzijasta koja je željela pokrenuti stvari u Velikoj Gorici. Surađujemo i s drugim udrugama. Ljetos smo organizirali turnir u odbojci na pijesku, sada radimo selo Djeda Mraza, a nakon ovoga projekta pripremamo novi za fašnik – objasnila nam je vilenjakinja Dijana.

unnamed

Da su građani zbilja zadovoljni ponuđenim sadržajima potvrdila nam je naša sugrađanka Ana. – Lijepo je da se nešto događa. Čini mi se da je ovdje veća posjećenost, nego dok je sve bilo kod Tuđmanca. Tu smo skoro svaki dan, a klincima se najviše sviđa selo Djeda i Bake Božićnjak – objasnila nam je naša sugovornica.

Kako izgleda Trg Stjepana Radića u predblagdansko vrijeme pogledajte u našoj galeriji.

[print_gllr id=63224]