Home Izdvojeno Oldtimer klub Turopolje priprema veliku manifestaciju uz izložbu, radionice, gastro ponudu..

Oldtimer klub Turopolje priprema veliku manifestaciju uz izložbu, radionice, gastro ponudu..

Prostor oko Muzeja Turopolja će u rujnu biti u znaku starodobnih vozila, oružja iz Drugog svjetskog rata, a organizirat će se i zabavni program uz obrtnički sajam

PODIJELITE

U rujnu u naš grad stiže nova manifestacija! Oldtimer klub Turopolje će u nedjelju, 18. rujna, organizirati Oldtimer show Turopolje 2022. u centru grada kod Muzeja Turopolja. Riječ je o izložbi na kojoj organizatori očekuju više od stotinu starodobnih povijesnih automobila, motorkotača, bicikala, poljoprivrednih strojeva i statičnih motora.

No, izložba je samo dio ove velike manifestacije koja će trajati od 15 do 20 sati: “U sklopu događanja organizirali smo izložbu o Tvornici motora Zagreb, kao i predavanje na temu 110 godina od prve hrvatske automobilske utakmice održane 1912. godine koje će održati profesor Valentino Valjak.”, objašnjavaju organizatori. Posebna zanimljivost bit će i vojni kamp američke vojske iz Drugog svjetskog rata i izložba oružja. Oni hrabri moći će se okušati i u gađanju iz airsoft oružja.

Vozila na Oldtimer showu će stizati iz cijele Hrvatske te će posjetitelji zaista imati što za vidjeti. Uz izložbu bit će organiziran i popratni program, čak i za najmlađe. Za njih se organizira pregršt aktivnosti s igraonicama, mini vatrogastvo, dječje utrke s biciklima bez pedala i razne druge.

Ne bi to bilo to da događanje ne prati gastronomski i zabavni sadržaj. Tu će biti Saturnus band, Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica i Plesni klub Barbara, kao i obrtnički sajam s ponudom velikogoričkih obrtnika i OPG-ova. Održat će se i revija retro haljina FA Turopolja i KUD Mičevec.

Pokrovitelj događanja je Grad Velika Gorica uz partnere Turističku zajednicu Zagrebačke županije i Velike Gorice te Muzej Turopolja.