Home Crna Kronika Ogromnim količinama otpada zatrpali podvožnjak u Petini

Ogromnim količinama otpada zatrpali podvožnjak u Petini

Ovaj prolaz koriste mještani koji na tom području obrađuju polja. Sada, zbog količine smeća, prolaz nije omogućen

PODIJELITE

Bez obzira na sve apele i mogućnosti koje se nude građanima za pravilno odlaganje otpada, to izgleda i dalje nije dovoljno da se prestanu pojavljivati divlji deponiji u prirodi.

Ogromna količina raznog otpada, čak i glomaznog, završila je u podvožnjaku iz Petine na Obrezinu te u njegovoj blizini. Kako navodi čitateljica koja je i autorica fotografija, taj prolaz su inače koristili ljudi koji su na tom području obrađivali polja. Sada, zbog količine smeća, prolaz nije omogućen.

Ovo je stvarno strašno. Nisam ništa javila zato što sam imala iskustva s time kad sam zvala komunalnog redara i ništa nisam riješila. Sada sam to stavila na Facebook da se vidi. Kad sam došla prvo nisam mogla proći pa sam od jada to uslikala da se nešto napravi u vezi toga.“, govori nam.

Oštro osuđujemo ovakvo ponašanje te ovim putem izvješćujemo da će ovaj divlji deponij biti prijavljen.

Ukoliko i sami želite prijaviti odbačeno smeće u prirodi, to možete učiniti pozivom na komunalno redarstvo ili preko stranice ELOO koja vodi evidenciju odbačenog otpada. Sustav ELOO izradilo je i vodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Lokacije na kojima se nalazi odbačeni otpad mogu prijaviti i građani, ali konačne podatke vidljive u sustavu i na karti unijeli su i potvrdili komunalni redari.