Home Izdvojeno Održan 9. ljetni nogometni kamp u organizaciji Zajednice športskih udruga

Održan 9. ljetni nogometni kamp u organizaciji Zajednice športskih udruga

Na kampu je do sada sudjelovalo oko 800 djevojčica i dječaka te oko 90 trenera iz svih velikogoričkih klubova

PODIJELITE

U vremenu od 17. – 20. 08. 2021. godine održan je deveti po redu nogometni kamp za najmlađe u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice. Na ovom nogometnom kampu kojem sudjeluju svi velikogorički nogometni klubovi, a Zajednica športskih udruga osigurava financijska sredstva za njegovu provedbu zbog čega je kamp besplatan za sudionike.

Domaćini kampa su bili nogometni klubovi HNK Gorica, podcentar Velika Mlaka, NK Gradići, NK Polet Buševec i NK Kurilovec. “I ove godine na kampu je sudjelovao veliki broj djevojčica i dječaka što nas sve jako veseli jer su premašena sva očekivanja po broju sudionika.“, govore iz Zajednice. Glavni koordinator i voditelj cjelokupnog kampa je instruktor nogometa Stjepan Grđan, a provoditelji kampa su treneri u stručnom stožeru selekcija iz velikogoričkih klubova.

20.08.2021. Velika Gorica. Velikogorički nogometni kamp 2021
Foto: David Jolić

Ljetni nogometni kamp organizira se već duži niz godina u mjesecu kolovozu, kao priprema za novu sezonu sa osnovnim ciljevima prezentacije rada ZŠUGVG, prezentacije stručnog kadra i uključivanje što većeg broja najmlađih sportaša svih nogometnih klubova sa područja Velike Gorice kroz sadržajne aktivnosti u ljetnim mjesecima. Nogometni kamp provodi se u suradnji sa Nogometnim savezom Velika Gorica. Na kampu je do sada sudjelovalo oko 800 djevojčica i dječaka te oko 90 trenera iz svih velikogoričkih klubova, a treneri i najmlađi sportaši u četiri dana obrade 32 vježbe različitih sadržaja koje se kasnije mogu koristiti u klupskim aktivnostima u dvogodišnjem ciklusu.

Nogometna Akademija HNS uvrstila je kamp u svoj program aktivnosti jer polaznici nogometne akademije za UEFA trenere mogu odraditi trenažnu praksu u sklopu kampa.