Home Izdvojeno Održan 7. kup ”Vladimir Marković”

Održan 7. kup ”Vladimir Marković”

Sportsko-rekreativne igre prvi su korak u integraciji osoba s invaliditetom u širu društvenu zajednicu

PODIJELITE

U Gradskoj sportskoj dvorani jučer je održan 7. kup ”Vladimir Marković” u elektroničkom pikadu i visećoj kuglani za osobe s invaliditetom. Okupilo se preko 25 pikadista iz Karlovca, Zagreba, Velike Gorice i Šibenika.

– Ovo je tradicionalno događanje gdje pokušavamo senzibilizirati osobe s invaliditetom koji ne mogu biti vrhunski sportaši da se uključe u sportsko rekreativne aktivnosti i mislim da je ovo događanje bilo puno pogodak i prošle i ove godine – rekao nam je Darko Matić, predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije i predsjednik Sportskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon.

Istaknuo je kako je su ovakve sportsko-rekreativne igre prvi korak u integraciji osoba s invaliditetom u širu društvenu zajednicu.–  Svi se mi nismo rodili s invaliditetom, već smo to postali tijekom života. I onda se postavlja pitanje što i kako dalje. Misija i funkcija Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon je da naše sugrađane animira i pokrene, da se maknu iz četiri zida, da prihvate svoj životni status takav kakav je i da se integriraju u širu društvenu zajednicu kroz ove rekreativne igre. Onda jednog dana ako bude mogućnosti, volje i želje da krenu u sportske vode i budu vrhunski sportaši poput Velimir Šandora i Mirjane Lučić, naših prvih paraolimpijaca – rekao je Matić.

Kup, koji ove godine prvi put nosi ime pokojnog člana Vladimira Markovića, organizirali su Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije i Športsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon.