Home Izdvojeno Odrastanje bez nasilja: Zajednička tribina stručnjaka i djece o vrlo važnoj temi

Odrastanje bez nasilja: Zajednička tribina stručnjaka i djece o vrlo važnoj temi

Tribina će se održati idućeg tjedna, a potrebne su prijave

PODIJELITE

Centar za djecu, mlade i obitelj organizira tribinu “Odrastanje bez nasilja” na kojoj će gošće nastojati odgovoriti na brojna pitanja o nasilnoj komunikaciji, zašto nasilje rađa nasilje, ali i kako pomoći roditeljima ukoliko se nađu u situaciji da je njihovo dijete žrtva ili počinitelj nasilja. “O nasilju i o nasilnoj komunikaciji se često govori, ali svejedno, prema podacima istraživanja, nasilje među djecom i mladima je u porastu.”, objašnjavaju organizatori.

Stručnjakinje iz nekoliko područja će na tribini objasniti razliku između sukoba i nasilja. Cilj tribine je promicanje svijesti o ovom problemu. O ovoj temi su djeca na sjednici Dječjeg gradskog vijeća izrazila želju razgovarati te napomenula kako je potrebno educirati roditelje i stručnjake. Kako bi se dobio kompletan uvid i djeca će sudjelovati na tribini. Osim njih, odgovore će davati stručnjakinje: Katarina Sikirić, OŠ Nikole Hribara; Katarina Šibalić, Policija postaja Velika Gorica; Martina Stojanović, Centar za socijalnu skrb Velika Gorica te Sanda Puljiz Vidović, Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

Tribina će se održati u utorak 8.studenog u 18.00 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, Zagrebačka 37, Velika Gorica. Namijenjena je svim zainteresiranim građanima, a posebno roditeljima. Zainteresirani se trebaju prijaviti na telefon 6231-734, mobitel 091/6231-734, na mail info@centar-dmo-vg.hr ili putem FB stranice Centra za djecu mlade i obitelj.