Home Sport Odlični rezultati Maraton kluba Velika Gorica: Ekipno na petom mjestu od 52...

Odlični rezultati Maraton kluba Velika Gorica: Ekipno na petom mjestu od 52 kluba

Prethodnog su vikenda sudjelovali na Žumberak Trailu te na Grin Run cestovnoj utrci u Dugoj Resi

PODIJELITE
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Članovi Maraton kluba Velika Gorica prethodnog su vikenda sudjelovali na Žumberak Trailu te na Grin Run cestovnoj utrci u Dugoj Resi. Na Žumberak Trailu gdje su u ponudi bile četiri dužine za trčanje – 8 km, 15 km, polumaraton i maraton, sudjelovali su Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić i to na najdužoj maratonskoj stazi, dužine 42 kilometra, s više od 2100 metara elevacije, a Kristina Terzić natjecala se na stazi od 15 kilometara.

Jaka kiša otežala je ionako tešku utrku pa je Hrvoje završio na 19. mjestu generalke, 16. među muškima i peti u kategoriji M40. Jasna je ciljem prošla kao 21. u ukupnom poretku, 5. među ženama i treća u kategoriji Ž40, s vremenom 6:24,22. Do cilja ove teške utrke stiglo je samo 40 trkača. Kristina Terzić je na stazi od 15 kilometara s vremenom 1:55,20 osvojila odlično 10. mjesto od 60 žena i četvrto u kategoriji Ž40.

Obitelj Prpa nastupila je na Grin Runu, na kraćoj utrci od 3 kilometra, a najbolji rezultat je ostvarila Severina Prpa s trećim mjestom u ženskoj konkurenciji, s vremenom prolaska 16,18 minuta. Valerija Prpa je s vremenom 18,00 bila 17. u ženskoj konkurenciji. Ivica Prpa bio je brži od njih obje, a s rezultatom 12,36 minuta bio je deveti od ukupno 73 finišera.

Triatlonka Vedrana Janjić, koja nastupa za TK Swibir, sudjelovala je na Triop triatlonu u Preluku, 3. kolu Hrvatske triatlon lige. Osvojila je 21. mjesto među 40 žena, odnosno treće mjesto u svojoj dobnoj kategoriji.

Maraton klub Velika Gorica na petom mjestu od 52 kluba u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi

Maraton klub Velika Gorica inače sudjeluje i u 1. Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi gdje trenutno zauzimaju peto mjesto među 52 kluba koja su sudjelovala u dosadašnjih devet kola. Naši trkači zauzimaju sedmo mjesto među devetnaest muških ekipa, a trkačice su na šestom mjestu od dvanaest ekipa. U pojedinačnom poretku najbolji rezultat ima Vedrana Janjić, koja je sudjelovala u pet utrka i na trećem je mjestu u poretku žena, odnosno na prvom mjestu kategorije Ž40.

Jasna Mikulić sudjelovala je u četiri utrke i sad je na 19. mjestu ženskog poretka, odnosno peta u kategoriji Ž45. Jasminka Zvonar je u tri utrke skupila dovoljno bodova za 25. mjesto ukupno i treće mjesto u kategoriji Ž55. Renata Horvatek je u istoj kategoriji peta, i ukupno 45. Za klub su još trčale Kristina Terzić, Lana Pečnik, Edita Grgić i Ivana Novak.

U muškoj kategoriji, najbliže vrhu je Josip Martinović, na 28. mjestu generalnog poretka i četvrti u M40. On je dosad sudjelovao u četiri ligaške utrke. Danijel Trgovac također je bio na četiri utrke i sad je na 33. mjestu lige, odnosno peti u kategoriji M45. Matej Janjić je s četiri utrke stigao do 36. mjesta i 18. mjesta u svojoj dobnoj kategoriji. Ligaške bodove u dresu MKVG skupljali su još Vedran Planinšek, Hrvoje Mikulić, Marijan Malčević, Nedjeljko Babić, Berislav Devčić, Darko Kovač i Zvonimir Migić.

Sljedeća utrka lige bit će Noćna 10ka u Zagrebu na Jarunu, na rasporedu u subotu 15. srpnja.

Foto i izvor: Maraton klub Velika Gorica