Home Izdvojeno Odbojkaši Gorice uvjerljivo savladali bivšeg superligaša

Odbojkaši Gorice uvjerljivo savladali bivšeg superligaša

U drugom kolu 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, s gostovanja u Karlovcu, kod istoimenog domaćina, Goričani su se vratili s nova tri boda zahvaljujući pobjedi od 3:0 (25:7, 25:20, 25:8).

PODIJELITE
Foto: OK Gorica

Dugo godina se u Karlovcu igrala prvoligaška odbojka, no zbog mijenjanja formata natjecanja, u godinama dok je OK Gorica predstavljala određenu silu u najvišem rangu nacionalnog natjecanja, Karlovčani i Goričani nisu odigrali niti jednu službenu utakmicu.

Ironijom sudbine, konačno su i ova dva kluba odigrala službenu utakmicu, no ne u najvišem rangu, već u drugoligaškom društvu. Sudbinu koju je OK Gorica proživjela prošle, Karlovčani su doživjeli ove godine te su zbog, razloga nevezanih uz sport i rezultate na terenu, bili prisiljeni odustati od natjecanja s najboljim klubovima u Hrvatskoj. Za sada se u tom prijelazu u niži rang, bolje snalaze Goričani koji su, prošle godine osvojili Drugu ligu, a i ove sezone, usprkos odlasku važnih igrača, imaju konkurentnu momčad. S druge strane, Karlovac je napustio veliki broj igrača, te sada prvu momčad pretežito čine igrači juniorskog uzrasta. Ovu razliku pokazuje i konačan rezultat, no u mladoj momčadi Karlovca postoji veliki potencijal i potrebno je samo nastaviti s kvalitetnim radom.

Imajući na umu stanje u Karlovcu, Goričani su u ovoj utakmici priliku dali dvojici mlađih igrača. David Petar Buđak već ima iskustva u seniorskoj momčadi, no u ovom susretu je igrao na odgovornom mjestu korektora i vrlo dobro odradio taj posao. Drugi mladić u prvoj postavi Goričana bio je Matija Klasnić, učenik osmog razreda OŠ Slavka Kolara Kravarsko, koji je odigrao poziciju libera. Iako je bilo sitnijih pogrešaka u njegovoj igri, opći dojam je kako će, uz daljnji rad, bez problema prestići i neke starije kolege. Ostatak momčadi činili su nesuđeni bugarski zet Luka Humski, koji je igrao na poziciji tehničara, Vedran Vukić koji je bio srednji bloker, te Snježan Prevolnik, Matej Bičvić i Dario Rukavina, koji su se kroz tri seta izmjenjivali na poziciji primača-pucača, odnosno srednjeg blokera. Priliku s klupe čekao je bivši mlađi kadet Ivan Šulc.

Pobjednik susreta nije bio upitan tijekom cijele utakmice. Treba izdvojiti rapsodiju na servisu Buđaka, koji je u prvom setu imao seriju od 13 uzastopnih servisa, od čega su bila dva as servisa. U drugom setu, gosti se malo opuštaju i na tehnički time-out odlaze s poenom zaostatka, ali onda u nastavku utakmice pojačavaju tempo. U trećem setu, uz Buđaka, na servisu je bio odličan i Vukić i tu je priči kraj. Bilo je ovo dobro iskustvo za mlade Karlovčane, koji će bez sumnje napredovati kako sezona bude odmicala.

Goričani su u miks zonu poslali mladog Matiju Klasnića. – Jako sam sretan zbog pobjede. Bio sam malo nervozan na početku, no dečki su mi pomogli da trema prođe. Vjerujem da mogu još puno bolje odigrati i nastojat ću to kroz treninge i pokazati. Odbojku sam počeo trenirati kod profesora Matije Ribića, a od polovice prošle sezone sam došao u OK Goricu i ne sumnjam kako ću napredovati u dodatnom radu u klubu – rekao je Klasnić.