Home Izdvojeno Od sljedeće godine nema više lista čekanja za vrtić

Od sljedeće godine nema više lista čekanja za vrtić

PODIJELITE

Tijekom posjeta Dječjem vrtiću ”Žirek” resorni pročelnik Krešimir Ačkar najavio je novi iskorak Grada po pitanju predškolskog odgoja.

– Završetkom objekta u Cvjetnom naselju mi rješavamo jedan problem koji imamo dugi niz godina, a to su neupisana djeca roditelja koji zadovoljavaju sve uvjete za upis djece u vrtić. Od iduće akademske godine prema svemu sudeći, odnosno prema infrastrukturi kojom raspolažemo i analizi koju smo napravili, nećemo više imati problem s neupisanom djecom – poručio je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport.

zirek-djeca-vrtic-5

No, pročelnik tu ne staje već najavljuje i smanjenje cijene vrtića. Prema njegovim riječima u gradskom proračunu za 2017. godinu trebala bi se osigurati sredstva za to. – Još ćemo se morati malo strpjeti da bude gotova konačna verzija prijedloga proračuna i da on bude usvojen na Gradskom vijeću. Međutim ideja i intencija je da cijena vrtića bude smanjena – dodao je Ačkar.

Cijena vrtića prema ovom planu trebala bi pasti za oko deset posto, a u tijeku je i izmjena pravilnika koja će omogućiti obiteljima s četvero i više djece besplatan vrtić za svu djecu. Roditelji više neće plaćati punu cijenu vrtića za protekli mjesec ako su djeca u vrtić išla tri i manje dana, već pola cijene. Sve ove promjene trebale bi osigurati bolje uvjete mladim obiteljima koje su se odlučile za život u Velikoj Gorici.