Home Crna Kronika Samo kroz vikend policija zabilježila 77 prekršaja

Samo kroz vikend policija zabilježila 77 prekršaja

Najviše prekršaja su vozači koji su vozili nepropisnom brzinom

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Policija je kroz vikend provela akciju pojačanog nadzora vozila i vozača za vrijeme koje su utvrdili 50 prekršaja, dok je kroz cijeli vikend utvrđeno čak 77 prekršaja. Provedba je bila od petka, 29. svibnja u 22 sati do ponedjeljka, 1. lipnja u 6 sati ujutro.

47 vozača vozilo je nepropisnom brzinom, a zabilježena su i tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Uz to je utvrđeno još 27 ostalih prekršaja. Među njima je i muškarac starosti 41 godine koji je u petak u 20:50 sati upravljao osobnim automobilom po Zagrebačkoj ulici u smjeru sjeveroistoka. Zaustavljen je i alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,70 g/kg. Na mjestu mu je oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa i izdan mu je Obavezni Prekršajni nalog.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, dok se tijekom ostatka vikenda dogodila jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojem je ista zadobila lake tjelesne ozljede, te dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Ni jedna osoba nije zadržana ni smještena u jedinicu za zadržavanje do otriježnjenja. Policija upozorava na pažnju u prometu i prakticiranje pozitivnih ponašanja.