Home Crna Kronika Obiteljsko nasilje u porastu

Obiteljsko nasilje u porastu

PODIJELITE

Dolijali su lopovi koji su u Buševcu proteklog tjedna pokrali trgovinu „Mlin i Pekare“. Riječ je o petorici mladića koje policija tereti za krađe na sisačkom i goričkom području u kojima su ukrali robu u vrijednosti 100 tisuća kuna.

Četvorica su privedena, trojica prepraćena u pritvor, dok se jedan brani sa slobode. Za petim počiniteljem policija još traga.

I unatoč uhićenjima, trgovine „Mlin i pekare“ ponovno su bile na meti kradljivaca. Iz trgovine u Maloj Buni ukradena je veća količina cigareta u vrijednosti 13.500 kuna, a iz MIP-a u Kurilovcu osim cigareta, ukradene su i kovanice u vrijednosti 1.600 kuna, te se plijen procjenjuje na više od 2.000 kuna.

I DALJE NA METI NOVČANICI

Policija i dalje upozorava na čestu krađu novčanika. Dok kupujete u trgovačkim centrima, vaše torbice mogu postati laka meta lopova. Kradljivac je tako iskoristio nepažnju kupaca u Kauflandu i ukrao novčanike koje su držali u trgovačkim kolicima. Jedan je vlasnik oštećen za 200, a drugi za 850 kuna.

Proteklog tjedna evidentirana su 4 nasilja u obitelji, a sva su počinili nasilnici otprije poznati policiji.

51-godišnja mještanka iz Pokupskog, već kažnjavana za nasilje u obitelji, prijetila je bivšem suprugu. Uhićena je nakon što je suprug zatražio intervenciju policije. Ubrzo je, međutim, oslobođena optužbi.

Nasilje u obitelji iz Velike Mlake prijavio je otac nakon što ga je pod utjecajem alkohola vrijeđao sin. Čeka ga 40 dana zatvora, ali uz uvjetnu kaznu od 12 mjeseci. U istom naselju, 38-godišnjak je supruzi slao prijeteće poruke, a to će ga koštati 35 dana zatvora, ako se idućih godinu i pol dana supruzi približi na 100 metara.