Home Sport Novo lice Azene

Novo lice Azene

PODIJELITE

U okviru završnih priprema za odbojkašku 2014./2015. sezonu Azena je odigrala utakmicu protiv UOK Bihać-Preminger (Univerzitetski odbojkaški klub), stalnog člana Premier lige BiH-a. Susret koji je je bio dogovoren na pet setova poslužio je novom treneru Azene Mirsadu Šarčeviću da protiv jakog suparnika testira kompletan igrački kadar (zbog bolesti nije bilo prve tehničarke Mile Lukić), dok je trener Bihaća imao na dispoziciji samo devet igračica.

Već u prvom setu bilo je vidljivo da je gostujuća ekipa uigranija i brža, poentirala je u serijama (1:5, 3:9, 11:18) bez otpora s druge strane mreže. Stalnim rotiranjem trener Šarčević je tražio postavu za ravnopravnije nadmetanje i to mu je uspjelo tek u trećem setu kada su odlično odigrale Doris Barić (Petrinja) i Lucia Babić (Sisak), igračice koje su u redove Azene došle u ljetnom prijelaznom roku. Sve ostalo je bilo u znaku Bišćanki, koje ne odstupaju od svog načina igre ni kada su u rezultatskom zaostatku, jer tehničarka Larisa Jusić pronalazi najbolja rješenja na mreži i olakšava poentiranje Bojani Zeljković i Jeleni Bajić, odnosno Tijani Đapa i Amri Pečenković. U defanzivnom segmentu veliki posao odradi na poziciji libera Meliha Džafić, a trener Felić ostaje uglavnom miran i ne previše glasan, čak i onda kada ima negativan rezultat.

Velike oscilacije u igri Azenine mlade ekipe su razumljive jer u kadru su uglavnom igračice iz drugog plana koje tek trebaju dohvatiti prvoligašku razinu. Za trenera Šarčevića je vjerovatno dobro da je s Valentinom Radoš (u odličnoj je tjelesnoj i igračkoj formi) dobio “glasnogovornika” ekipe, a to bi onda moglo značiti da neće biti “komunikacijskih smetnji” između igračica i trenera.

Azena u novu sezonu starta 4. listopada prvom utakmicom Hrvatskog kupa protiv ŽOK Vukovara u Vukovaru, uzvrat je 15. listopada u Velikoj Gorici. Prvo prvenstveno kolo je na rasporedu 11./12.10.2014.

piše: David Jolić

Pripremna utakmica

ŽOK Azena – UOK Bihać Preminger 1:4

(12:25, 22:25, 25:20, 20:25, 21:25)

Velika Gorica. Gradska sportska dvorana. Srijeda, 24.09.2014., 21 sat. Sudac: Luka Bišćan (Velika Gorica).

AZENA: Valentina Radoš (cap.) (L), Lucija Pokrajčić, Marta Klafurić, Matea Radoš, Doris Barić, Lucia Babić, Marija Dugalić, Iva Čutuk, Ana Tolić, Ana Visković, Petra Dodić (L), Doris Matijević, Laura Ramić, Mateja Fabijanec. Trener: Mirsad Šarčević.

BIHAĆ: Larisa Jusić (cap.), Jelena Bajić,  Meliha Džafić (L), Tijana Đapa, Bojana Zeljković, Amra Pečenković, Erna Turnić, Sanja Žarić, Alma Alibegović. Trener: Dževad Felić.

[print_gllr id=17298]