Home Izdvojeno Novi snijeg u Velikoj Gorici, potrošena rekordna količina soli

Novi snijeg u Velikoj Gorici, potrošena rekordna količina soli

PODIJELITE

Noćas je na području Velike Gorice palo novih 30-ak centimetara snijega. Sada ga ukupno ima skoro pola metra. Novi snijeg znači i novi izlazak ralica na ceste. Sve raspoložive ekipe Zimske službe VG komunalca bile su na terenu od jučer u 16 sati i čistile su cijelu noć. Tako su se i ostvarile jučerašnje najave Dragana Perića da će danas oko podneva prometnice biti crne.snijeg-cesta-zagrebacka-suncano

-Dečki nisu stajali cijelu noć. Dok ceste nisu crne, nema vraćanja u bazu. Potrošli smo ukupno 850 tona soli, nikada toliko nismo potrošili. Za danas imamo još dovoljno, a tijekom dana stiže novih 200 tona soli. Poledica se na sreću nije stvarala.-rekao nam je Perić.

KAMION ZAPAO DOK JE ČISTIO SNIJEG

Ipak, problema je bilo. Gusti snijeg koji je neprestano padao uzrok je jedne manje nezgode.

-Imali smo male kvarove pa su na pojedinim dionicama kod Ključić Brda, Velike Mlake i Lomnice bila kašnjenja od dva sata, ali stigli smo sve napraviti. Jedan kamion našeg kooperanta između Male Bune i Mraclina nam se noćas poskliznuo pa smo ga morali vaditi van. –saznajemo od Dragana Perića.

RODITELJI NEZADOVOLJNI ČIŠĆENJEM NA TRGU DR. FRANJE TUĐMANA

Na redakciju nam je stigao dopis nezadovoljnog roditelja, Maria Hunjaka. On se naime žali što je mala ralica na Trgu dr. Franje Tuđmana jučer čistila snijeg dok su se djeca ondje sanjkala.

‘Živim u Velikoj Gorici, s djetetom imam do Trga Franje Tuđmana pješice 10ak minuta, vukao sam ga na sanjkama do tamo po stazama koje su SVE bile prekrivene debelim slojem snijega (inače ga ne bih mogao niti vući). A onda dođemo na jedino mjesto u Velikoj Gorici gdje se djeca mogu sanjkati (tri brda na Tuđmancu), a tamo djelatnik firme malim bagerčićem skida snijeg sa 100 metara staze do betonskih kocki ispod njega i to upravo ispred tri brda na kojima su se u tom trenutku sanjkalo barem 50ak djece. I tu njegovom nevjerojatnom radu nije kraj, dotični sav skinuti snijeg sa te staze baca na stranu na kojoj su ta tri brda čineći time nepremostiva ledena brdašca u koja su se djeca počela zaletavati sanjkama.’- stoji između ostalog, u pismu Maria Hunjaka.

Zatražili smo odgovor od nadležnih pa nam je direktor VG Komunalca, Dragan Perić rekao kako su oni dužni čistiti sve pločnike u gradu radi sigurnosti građana.

sanjkanje1-Mi moramo pješačke staze čistiti, ne daj Bože da netko padne ili da se staza zaledi. Mi smo za to odgovorni. Ne možemo dopustiti da staze ostanu neočišćene. –odgovorio je Perić te dodao da su telefonske linije otvorene za građane.

-Građani nas zovu, intervente ekipe izlaze na teren. Dogodi se da su neke ulice lošije očišćene, ali zato imamo otvorenu telefonsku liniju i odazivamo se na pozive građana kojima smo na usluzi. –kaže Perić.

Istaknuo je da što se tiče prohodnosti cesta, nisu primili niti jednu pritužbu. Dežurni operativci i dežurni telefon dostupni su na broj telefona 01 6221 844.