Home Kultura NOĆ MUZEJA: Evo što možete posjetiti u našem gradu

NOĆ MUZEJA: Evo što možete posjetiti u našem gradu

Riječ je o manifestaciji koja se održava 17. put za redom diljem cijele Hrvatske

PODIJELITE

Sutra, 28. siječnja, održava se 17. po redu Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. Ovogodišnja tema “Muzeji – između stvarnog i digitalnog”, nastoji skrenuti pozornost javnosti u kakvim uvjetima, unatoč pandemiji i potresima, muzeji danas djeluju.

U Velikoj Gorici se u sklopu manifestacije održavaju dvije izložbe – u Muzeju Turopolja i Galeriji Galženica. Uz slobodan razgled stalnog postava, Muzej Turopolja svojim posjetiteljima nudi i razgledavanje izložbe “Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.” koja će se, osim uživo do 21 sat, moći razgledati i u virtualnoj šetnji putem muzejske web-stranice i društvenih mreža. Galerija Galženica Pučkog otvorenog učilišta predstavlja samostalnu izložbu Sare Pukanić iz fotografske serije “Roza”, “Jedna za dušu” i “Oni i ja”.

U ostalim muzejima i galerijama u Zagrebačkoj županiji će dio programa biti organiziran u stvarnom vremenu i prostoru, s posjetiteljima, ali uz obavezne COVID potvrde. Za one koji nisu u mogućnosti uživo sudjelovati u ovoj sada već tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji, programi i sadržaji će biti dostupni putem digitalnih kanala.