Home Gospodarstvo Nekretnine u Gorici pojeftinile za 5,45 posto

Nekretnine u Gorici pojeftinile za 5,45 posto

PODIJELITE

Cijene nekretnina u Velikoj Gorici u odnosu na isto razdoblje lani pale su za 5,45 posto, javlja portal njuškalo.hr. U kolovozu prošle godine cijena četvornog metra stana u Gorici je iznosila 1.106 eura, dok je prošlog mjeseca stajala 1.046 eura.

Od većih hrvatskih gradova znatniji pad cijena nekretnina bilježi Karlovac, za 6,5 posto, te Slavonski Brod za 7,4 posto.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 157 000 nekretnina oglašenih u kolovozu. Cijene nekretnina u cijeloj Hrvatskoj pokazuju blagi pad u odnosu na razdoblje od prije godinu dana, a u odnosu na kolovoz 2011. godine, niže su za 4 posto.

Najveći pad cijena bilježe Zagrebačka, Krapinsko-zagorska i Požeško-slavonska županija, dok je rast cijena zabilježen u Splitsko – dalmatinskoj i Varaždinskoj županiji.

Opatija je najskuplji grad već treći mjesec za redom, a grad Hvar sa prosječnom cijenom kvadrata od 3.033 eura ostavio je Dubrovnik na trećem mjestu.

Kada je riječ o Gradu Zagrebu, Voćarsko naselje bilježi najveći rast cijena nekretnina, a atraktivni Ribnjak nastavlja s padom traženih cijena. Među najskupljim četvrtima su Dolac, Tuškanac i Šalata.