Home Izdvojeno Ne propustite događanja povodom Dana grada!

Ne propustite događanja povodom Dana grada!

PODIJELITE

U sklopu obilježavanja 20 godina grada Velike Gorice te blagdana svete Lucije i Dana grada, od samog jutra započinju razni događaji.

U 10 sati biti će položeni vijenci na gradskom groblju kod spomenika poginulim braniteljima. Nakon svečanog polaganja vijenaca slijedi sveta misa u Crkvi navještenja blažene djevice Marije u 11:30.

Od 10 sati ujutro također kreće voziti vlakić ‘Bubi’. ‘Bubi’ će stajati ispred Pučkog otvorenog učilišta, a kreće svakih pola sata. Danas će voziti od 10 do 13 sati te od 16 do 19 sati, a sutra od 9 do 15 sati. Vožnja vlakićem je besplatna.

U 13:30 u Lukavcu kod dvorca Lukavec, okupit će se turopoljsko plemstvo te brojni podupiratelji Plemenite opčine turopoljske kako bi nakon pucnja topa krenuli sa Spravišćem Plemenite opčine turopoljske.

dan grada lucija rođendan

Predstava Scene Gorica, ‘Božićna priča’ počinje u 17 sati u dvorani Gorica. Riječ je o predstavi autorice Tee Gjergjizi Agejev u kojoj uloge tumače Zrinka Kušević, Maja Katić i Igor Baksa. ‘Božićna priča’ je nježan i topao mjuzikl za djecu, ali i za njihove roditelje koji podsjeća na vesele trenutke zajedništva u obitelji i među prijateljima.

Tradicionalno paljenje treće svijeće ispred Muzeja Turopolja biti će u 18 sati, kada će doći i posvećeno Betlehemsko svjetlo uz molitvu i glazbeni program. Nakon toga kreće Povorka svjetlosti od Muzeja Turopolja do Trga Stjepana Radića.

Vrhunac večeri biti će u 19:30 sati kada nas očekuje veliki rođendanski koncert Prljavog kazališta na Trgu Stjepana Radića. Predgrupa Prljavcima biti će grupa Harmonija.

Povodom Dana grada, sutra 14. prosinca, u 12 sati održava se Svečana akademija u dvorani Gorica. U ponedjeljak će također biti otvaranje Skupne izložbe članova ULIKUMVG u 19 sati u izložbenom prostoru Učilišta kao i koncert Velikogoričkih mažoretkinja u dvorani Gorica u 20:30 sati.

Do kraja mjeseca očekuju vas brojna događanja, a raspored možete pogledati na donjoj fotografiji.

Uz sve, ne zaboravite posaditi Božićnu pšenicu!

 20 god Velike Gorice