Home Crna Kronika Navukao vunenu kapu i pištoljem zaprijetio ljekarniku

Navukao vunenu kapu i pištoljem zaprijetio ljekarniku

PODIJELITE

Velikogorička policija u proteklom tjednu bilježi pet slučajeva nasilja u obitelji, šest prometnih nesreća, te po dvije krađe, provale i razbojništva. Lopov maskiran crnom vunenom kapom, 27. svibnja je upao u ljekarnu Farmacia u Škrlčevoj ulici. Pištoljem je zaprijetio ljekarniku koji mu je predao 1500 kuna. Za vrijeme oružane pljačke u ljekarni je bila spremačica. Policija je zasad utvrdila da je lopov mlađi muškarac visok 170 centimetara.

Drugo razbojništvo počinjeno je nožem, jučer, 29. svibnja, u pekarni Klara u Zvonimirovoj ulici.

– Djelatnica je iz straha za vlastiti život predala oko 3400 kuna. I ovdje se radi o mlađoj muškoj osobi, ali nešto višoj od prethodnog lopova, oko 180 centimetara visine. Imao je kraću smeđu kosu i sunčane tamnije naočale, a na sebi nosio crnu majicu s natpisom ‘Žuja je zakon’ – opisao je Niko Kuzmanović iz velikogoričke kriminalističke policije.

IZVUKAO NOVČANIK IZ KOLICA

Pazite kamo odlažete novac i vrijedne stvari jer lopovima je dovoljan samo trenutak vaše nepažnje. Jučer, 29. svibnja u trgovini Bipa, 62. godišnjoj ženi ukraden je novčanik iz kolica. Novčanik se nalazio u vrećici, ali vješti ga je kradljivac bez problema izvukao.

– Nepoznati je počinitelj iskoristio njezinu nepažnju i iz vrećice ukrao novčanik sa novcem i dokumentima. Oštećena je za vrijeme krađe gledala robu po policama. Za sada je šteta 450 kuna ako lopov već nije zloupotrijebio njezine kartice – rekao je inspektor Kuzmanović.

UKRAO 400 LITARA DIZELA

Kamioni i radni strojevi poduzeća Bauelektro iz Bukevja u noći sa 27. na 28. svibnja olakšani su za čak 750 litara dizela. Kradljivcima to očito nije bilo dovoljno pa su poduzeću ukrali još i strujne kablove. Ukupna šteta je 14.500 kuna.

Između 18. i 24. svibnja u Bukevju je i provaljen stan koji se nalazi u sklopu Doma zdravlja. Lopov je ukrao video kameru i kazete u vrijednosti 500 kuna.

Na meti kradljivca, u noći s 24. na 25. svibnja ponovno je bila benzinska postaja u Ogulincu.

– Počinitelj je razbio staklo, ušao u prodajno mjesto i ukrao razne cigarete te novac koji se nalazio u registar kasi. Šteta je procijenjena na oko 10 tisuća kuna – kaže Kuzmanović.