Home Izdvojeno Naučite koristiti pametne telefone i tablete

Naučite koristiti pametne telefone i tablete

PODIJELITE

Za sve građane starije od 50 godina, “Forum 50+” organizira besplatne radionice pod nazivom Mala škola pametnog telefona za starije. Riječ je o radionicama na kojima građani uče kako pametnim telefonima i tabletima mogu komunicirati, družiti se, zabaviti i naučiti nešto novo. Radionice počinju u srijedu, 13. rujna od 16 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj.

Centar za kvalitetu života “Forum 50+” održavanje radionice uporabe pametnog telefona i tableta započinje ovog mjeseca. – Riječ je o radionicama na kojima možete naučiti osnove, ali i puno više o rukovanju pametnim telefonima – konfiguraciji uređaja te njihovoj uporabi – istaknuo je predsjednik udruge “Forum 50+” Ivan Svetopetrić. Naglasio je i da osim osnovnih aplikacija, poput pozivanja, slanja poruka, te osnovnih telefonskih postavki, građani uče i kako koristiti internetsku mrežu, doći do željenih sadržaja na internetu, odnosno aplikacija koje mu omogućuju pristup tim sadržajima, kao što su dnevne novine i magazini, kuharice, vremenska prognoza, sportske rezultati, gledanje tv sadržaja, vijesti i sapunica, slušati omiljenu glazbu ili slušati elektronsku knjigu, ili pronaći pojam u enciklopediji na internetu.

Radionice obuhvaćaju aplikacije obiteljski liječnik i savjetnik, rekreacija, dijetna ishrana, mjerenje vitalnih funkcija, te cijeli niz aplikacija koje se bave zdravstvenim dobrostanjem korisnika, informacije o bankama, bankomatima, dežurnim trgovinama, dežurnim ambulantama, vožnji javnim prijevozom.

– Oni računalno radoznaliji, naučit će pak, aktivirati aplikacije društvenih mreža, kao što su Viber, WhatsApp, Facebook, ali i cijeli niz aplikacija prema afinitetima pojedine osobe. Čitanje novina preko mobitela odnosno tableta, fotografiranje, upravljanje uređajima na daljinu, korištenje telefona za fitnes, obilazak virtualnog šoping centra ili kupovanje preko aplikacije, uz sve prethodno spomenuto, samo su neke od bezbrojnih mogućnosti koje nude pametni telefoni i tableti, a koji suvremeni život čine jednostavnijim i ugodnijim, a naučiti se mogu upravo na predstojećoj radionici – poručuju iz udruge “Forum 50+”.

Prijaviti se možete, radnim danom, na telefon 097 6312 550 ili putem maila info@forum50.hr. Kako bi pristupio radionici pametnog telefona, svaki sudionik treba imati svoj pametni telefon ili tablet uređaj, pri čemu operativni sustav pametnog telefona/tableta nije bitan.

Radionica je besplatna, potrebno je postati član Udruge što se plaća 100 kuna te se time član može sudjelovati na svim radionicama koje “Forum 50+” organizira.