Home Rekreacija Nakon dvije godine pauze vraća se Turopoljska liga trčanja

Nakon dvije godine pauze vraća se Turopoljska liga trčanja

Ljubitelj si trčanja? Već 12. travnja u 18 sati na pisti ZTC-a imat ćeš prvu priliku!

PODIJELITE

Nakon stanke od dvije godine (što zbog korone, što zbog potresa) od sljedećeg tjedna vraća se Turopoljska liga trčanja u 19. izdanju, na radost mnogih ljubitelja ovog tipa rekreacije!

Ljubitelj si trčanja? Već 12. travnja imat ćeš prvu priliku! Svakog utorka s početkom u 18 sati na pisti ZTC-a (na ulazu u Veliku Goricu od strane Siska) moći ćeš odmjeriti snage s drugim ljubiteljima ove izuzetno zdrave i zabavne sportske aktivnosti.

Potrebno je doći makar pola sata ranije radi registracije i zagrijavanja!Proljetni i jesenski dio Lige sastoji se od deset kola, od kojih je šest potrebno za plasman. Po uzoru na ostale trkačke Lige sličnog tipa, uveli smo donacije od 20,00 kuna po svakom nastupu, od kojih ćemo financirati okrijepu nakon trčanja i troškove organizacije. Za djecu mlađu od 18 godina nema donacije. Vodi brigu da trčiš Turopoljsku ligu! – poručuju iz Maraton kluba Velika Gorica.

Neka kola, ovisno o temperaturnim uvjetima počinjat će u 19.00 sati, kako bi se izbjegla vrućina. U nastavku donosimo detaljni raspored ovogodišnje Turopoljske lige trčanja:

Podsjetimo, u cilju propagiranja atletskog sporta u Turopoljskom kraju Maraton klub Velika Gorica je 2002 godine pokrenuo “Kros ligu Velike Gorice” u trčanju. Od 2018. godine se održava pod novim imenom, “Turopoljska liga trčanja”. Turopoljska liga trčanja se tradicionalno održava na pisti ZTZ-a. Održava se u dva kola, proljetnom i jesenskom.

Detaljnije o sustavu bodovanja, natjecanju i prijašnim izdanjima Turopoljske lige možete doznati OVDJE.