Home Izdvojeno Najavljen mirni prosvjed građana vezan uz Tomaševićevu ulicu

Najavljen mirni prosvjed građana vezan uz Tomaševićevu ulicu

Planirano je okupljanje na broju 13 Tomaševićeve ulice od 17 sati do 18 sati

PODIJELITE
Foto: Google Street View

Zoran Lovrić, u ime građana iz Tomaševićeve ulice te kao predstavnik suvlasnika na Tomaševićevoj 3 poziva građane na miran prosvjed u četvrtak, 28. siječnja. Kako navodi, prosvjed je vezan uz Tomaševićevu ulicu u punoj dužini od 580 m. “Naime, grad Velika Gorica i čelnici koji vode grad, godinama ignoriraju nastojanja predstavnika za provedbom rekonstrukcije Ulice kralja Stjepana Tomaševića. Planom su predvidjeli rekonstrukciju ulice od raskrižja Svačićeve/Tomaševićeve do znaka STOP, a dalje još uvijek nismo dobili što bi se radilo cca 220m. Ignoriraju skoro 500 potpisa žitelja ove ulice, koji su potpisali peticiju za uređenje cijele ulice.”, navodi Lovrić u priopćenju.

Planirano je okupljanje na broju 13 Tomaševićeve ulice od 17 sati do 18 sati. Prosvjed je prijavljen policiji. Poziva i da se priključe čelnici grada te da odgovore zainteresiranoj javnosti na pitanja kako bi zajedno riješili problematiku.

Ova ulica nije rekonstruirana još od njene izgradnje ,a to je bilo davne 1975 godine. U svim predizbornim obećanjima bila je spomenuta rekonstrukcija iste , ali do dana današnjeg ništa se nije promijenilo. Izlike su bile dok se završe fasade, dok se postave kablovi, te je građanima ove ulice dosta obećanja te pod hitno tražimo da se naša ulica riješi u 2021. godini. Od 1975 godine do danas, razvojem grada ova ulica i četvrt su postali uži centar grada u kojoj se nalaze dva vrtića Žirek, kao i srednjoškolski centar, te novoizgrađeni bazen. Kroz ovu ulicu svakodnevno filtrira preko 5 000 ljudi i još 400 djece , što žitelja ove ulice, što posjetitelja parku, djece koja idu u srednju školu, te ostalih sugrađana. Tražimo kao građani ove ulice sudjelovanje u kreiranju rješenja naše ulice, gdje će biti postavljeni nogostupi, uspornici na cesti, parkirna mjesta za stanovnike ove ulice, kao i prenamjenu ulice u jednosmjernu. Ovom zahtjevu prilažemo peticiju sa preko 320 potpisa stanovnika, radnika ove ulice kao i 146 online potpisa žitelja ove ulice, koje je bilo jako teško prikupiti s obzirom na novonastalu situaciju.”, završava Lovrić.

OVDJE se nalazi i online peticija.