Home Izdvojeno Nadograđeni vrtić u Pucekovićevoj vrata otvara u svibnju, a novi u Velikoj...

Nadograđeni vrtić u Pucekovićevoj vrata otvara u svibnju, a novi u Velikoj Mlaki početkom lipnja

PODIJELITE

Zahvaljujući proširenju dosadašnjih kapaciteta, ali i gradnji novog objekta, od iduće pedagoške godine sva će velikogorička djeca čija su oba roditelja zaposlena dobiti svoje mjesto u vrtiću. Mjesta će za 70 novih mališana biti u vrtiću Velika Gorica, u Pucekovićevoj ulici. Kako pojašnjava ravnateljica Irena Kozmić, tu je trenutačno 240-ero djece, a dogradnjom dodatnih 500 m2 prostora stvorit će se uvjeti za još tri odgojne skupine.

vrtić1

aa– Ovo je rješenje našeg dugogodišnjeg problema. Nalazimo se u samom centru grada i svake pedagoške godine je sve veći pritisak pri upisima. S novim prostorima bit ćemo korak bliže prema ostvarenju pedagoških standarda – kaže ravnateljica Kozmić.

Stolarija je postavljena, u tijeku su obrtnički radovi. Uz sobe za djecu s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorom, uređuju se uredi za stručni tim te prostor za radionicu i spremište za domare. Radovi su vrijedno oko dva i pol milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi sredinom svibnja.

PRVI VRTIĆ NAKON 25 GODINA

Nakon što su propali svi pregovori sa čelnicima Zagreba o zajedničkoj izgradnji vrtića u Velikoj Mlaki, Grad Velika Gorica samostalno je krenuo u investiciju.

vrtić2

aa– To je prvi vrtić kojeg gradimo nakon 25 godina. Odgojni proces nije zbog toga patio, ali radimo na tome da bude još kvalitetniji i bolji. Obećali smo upis za svako dijete i to ćemo ove godine i ispuniti – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska radova.

U novom objektu za čiju gradnju Grad izdvaja 22 milijuna kuna bit će mjesta za dvjestotinjak djece u deset odgojnih skupina – četiri jasličke i šest vrtićkih, a podmirivat će potrebe Velike Mlake i okolnih mjesta, odnosno zapadnog dijela grada. Građevinski radovi bit će gotovi početkom lipnja te će mališani u novi vrtić krenuti na jesen. Novo zdanje bit će sjedište Dječjeg vrtića Lojtrica.

vrtić

aa– Bit će to jedan od najmodernijih vrtića u Hrvatskoj, s modernom didaktikom i kvalitetnim stručnim kadrom, roditelji mogu biti sigurni da će im djeca ovdje biti odgajana po najvišim standardima – ističe Barišić.

ZEMLJIŠTE KUPLJENO PRIJE 17 GODINA

U nedostatku prostora, vrtićke odgojne skupine smještene su privremeno u osnovnoj školi u Velikoj Mlaki.

– Nakon niza godina, konačno će se osloboditi učionice u kojima su sada predškolci. Vrtić smo dugo čekali, zemljište je kupljeno pred više od 17 godina – rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Krilčić. Gradski vijećnik Jurica Mihalj dodao je da je kao roditelj sretan što se gradi moderan, prekrasan objekt s brojnim pogodnostima, u kojem će djeca sigurno uživati.

No, nadogradnja objekta u Pucekovićevoj i gradnja vrtića u Mlaki nisu jedini projekti vezani uz predškolski odgoj. Kako je najavio gradonačelnik, projektira se i vrtić u Cvjetnom naselju, što bi trebalo biti financirano iz europskih fondova.